Doitsukan

Doitsukan

Doitsukan - kendt som The German House på engelsk eller Det tyske hus på dansk - er et museum beliggende i NarutoShikoku, som er dedikeret til en fangelejr for tyske krigsfanger, som lå lige i nærheden. Efter nederlaget under Første Verdenskrig blev mange tyske soldater rundt omkring i verden taget til fange, og i Japan sørgede man blandt andet for at pågribe soldater, der befandt sig på de tyske kolonier i Kina. Omkring 1000 tyskere blev herefter bragt til den såkaldte Bando-fangelejr i Naruto, hvor de opholdt sig i tre år fra 1917 til 1920, hvor de blev frigivet. 63 soldater valgte efterfølgende at slå sig ned i Japan, mens Bando-fangelejren senere åbnede op for offentligheden som et museum, som dog senere måtte lukke igen.

I dag eksisterer fangelejren ikke mere, men der er stadig spor efter denne, for de tyske krigsfanger havde temmelig meget frihed og fik lov til at interagere med lokalsamfundet, hvor de blandt andet byggede en bro, som endnu findes. De tyske krigsfanger menes også at være forklaringen på, at man i Japan spiller Beethovens 9. symfoni nytårsaften, fordi denne blev opført af tyskerne, der således bragte den til landet.

Fangelejren i Naruto var kort sagt med til at etablere et forhold mellem Japan og Tyskland, og derfor er Narutos venskabsby da også den tyske by Lüneburg. For at bevare fortællingen om de tyske krigsfanger byggede man i 1973 Doitsukan med udgangspunkt i tysk arkitektur, men behovet for en større bygning førte til, at man i 1993 opførte en ny udgave, som i dag fungerer som et museum, der er dedikeret til Bando-fangelejren og som skildrer tilværelsen i denne via udstillinger, billeder og informationstavler på både japansk, engelsk og selvfølgelig også tysk. I nærheden af Doitsukan ligger parken Doitsu Mura Koen, hvor man blandt andet finder et monument tilegnet de krigsfanger, der døde under deres ophold i Bando-fangelejren.

Doitsukan ligger 1,5 kilometer fra Bando station, som er den nærmeste togstation.

Total Page Visits: 382 - Today Page Visits: 1