Iyashi no Sato

Iyashi no Sato

Ved foden af Fuji-bjerget lå engang en lille landsby kaldet Ashiwada bestående af omkring 40 traditionelle bondehuse. I 1966 blev størstedelen af disse dog begravet af et enormt jordskred, da en kraftig tyfon ramte området og førte til en udslettelse af landsbyen. 40 år senere - i 2006 - besluttede man sig så for at rekonstruere landsbyen, men samtidig omdanne denne til et udendørs museum kendt som Iyashi no Sato, hvor besøgende kan komme og opleve atmosfæren i en traditionel japansk bondelandsby.

De cirka 20 stråtækte huse, der udgør museet, fungerer nu som souvenirbutikker, restauranter, museer og værksteder, hvor folk kan komme og se eller selv prøve kræfter med diverse håndværk. Hver bygning kører sit helt eget tema, så man som besøgende kan opleve noget nyt, hver gang man træder ind i et hus. Man kan dog også nøjes med blot at beundre disse udefra med Fuji-bjerget i baggrunden på en skyfri dag, hvilket giver et mere fortidigt indtryk af bjerget i forhold til andre steder omkring det. For at få adgang til Iyashi no Sato skal man købe billet, men der skal betales ekstra gebyr, hvis man ønsker at deltage i de forskellige aktiviteter.

Iyashi no Sato ligger ved Saiko-søen, og det er muligt at komme frem til museet med den grønne Omni-buslinje fra Kawaguchiko station.

Total Page Visits: 454 - Today Page Visits: 1