Hurtignudler blev opfundet af den Taiwan-japanske Momofuku Ando, der er grundlæggeren af madkoncernen Nissin. De første hurtignudler blev sat på markedet i blokformat i 1958 med kyllingesmag, og det blev med tiden populært at sælge dem i skåle, før markedet spredte sig til USA, hvor koppen var mere attraktiv, hvilket i 1971 førte til udviklingen af kopnudler, der i dag er en populær ret i Japan. Der har med tiden været hundredvis af forskellige typer og smagsvarianter af kopnudler, og i 1999 valgte man at fejre Momofuku Ando og hans opfindelse ved at opføre et museum dedikeret til kopnudler i Osaka.
På kopnuddelmuseet kan man blive sat ind i historien om kopnudler ved at gå på opdagelse i udstillinger, der eksempelvis inkluderer hurtignuddel-emballage fra alverdens lande gennem tiden - heriblandt en ikonisk tunnel med kopnudler. Men på museet kan man imidlertid også få lov til at fremstille sin helt egen kopnuddel ved at sammensætte denne med sine yndlingsingredienser, og det færdige resultat kan man så bringe med sig hjem som en souvenir. På museet er det naturligvis også muligt at købe kopnudler, som man kan spise på stedet.
Kopnuddelmuseet i Osaka ligger få hundrede meter fra Ikeda station, og i 1999 åbnede et andet museum i Yokohama for at markere hundredeåret for Momofuku Andos fødsel.