Tokugawa Art Museum

Tokugawa Art Museum

Tokugawa Art Museum er beliggende i Nagoya. Der er tale om et privat kunstmuseum, som både ejes og drives af Tokugawa-slægten, der besad den politiske magt i Japan fra 1603 til 1868, da landet dengang var styret af Tokugawa-shogunatet. I dag er Tokugawa-slægten en nogenlunde almindelig familie, men grundet dennes historie, så er dens medlemmer i besiddelse af mange værdifulde genstande og artefakter, som man har valgt at udstille for offentligheden på Tokugawa Art Museum, der blev grundlagt allerede i 1935.

Samlingen er siden vokset og består i dag af over 10.000 genstande såsom sværd, dokumenter, rustninger, kalligrafi, masker og keramik der enten har været ejet af Tokugawa-slægten gennem tiden eller haft en form for tilknytning til denne - primært Owari-grenen, som har haft hjemme i Aichi-præfekturet, hvilket er grunden til, at museet befinder sig hér i Nagoya, hvor det blev opført på samme grund som Tokugawa Mitsutomo opførte sit residens i 1600-tallet. Dette blev dog ødelagt af bombetogter under Anden Verdenskrig, mens selve museumsbygningen formåede at overleve.

Museets mest kendte genstand er uden tvivl en del af den oprindelige illustrerede skriftrulle med Fortællingen om Genji fra 1100-tallet, der grundet sin alder er så skrøbelig, at den kun udstilles for offentligheden én gang om året. Lige ved siden af museet ligger et tilhørende bibliotek og en japansk have.

Tokugawa Art Museum ligger en kilometer fra Ozone station.

Total Page Visits: 403 - Today Page Visits: 1