Tottori Sandmuseum

Tottori SandmuseumByen Tottori er mest kendt for sine ørkenlignende sandklitter, og derfor har man også valgt at anlægge et museum i byen, hvor man udstiller sandskulpturer, der er lavet af sand fra den lokale strand. Hvert år inviteres kunstnere fra Japan og resten af verden til Tottori for at bidrage med et værk til udstillingen, der løber fra april til januar. I januar bliver skulpturerne så ødelagt og erstattet med nye, som kunsterne bruger februar og marts på at kreere. I denne periode har museet derfor lukket. Oprindeligt udstillede man skulpturerne under åben himmel, men i 2012 valgte man i stedet at åbne Sandmuseet, der således blev verdens første indendørs museum, hvor der udstilles sandskulpturer. Hvert år vælges der et nyt tema, som kunsterne skal tage udgangspunkt i, og det er som regel et land eller en geografisk region.

Den første udstilling foregik i 2006, hvor temaet var Italien. Der var ingen udstilling året efter, men i 2008 valgte man igen at udstille en række skulpturer, hvor temaet denne gang var Asiens verdensarv. I 2009 valgte man Østrig som tema, mens man i 2010 tog udgangspunkt i Afrika. I 2011 var der ingen udstilling, så den næste foregik i 2012, hvor man åbnede det indendørs museum og her udstillede skulpturer med Storbritannien som tema. Året efter i 2013 var temaet Sydøstasien, mens udstillingen i 2014 havde Rusland som tema. I 2015 blev temaet Tyskland, og i 2016 var det så Sydamerika, inden temaet i 2017 blev USA. Temaet for 2018 var de skandinaviske lande og i 2019 fejrede man Gandis 150 års fødselsdag med en indisk og sydøstasiatisk tema. Temaet i 2020 er Tjekkiet og Slovakiet.

Sandmuseet i Tottori er en del af sandklitterne i Tottori, der ligger ved byens kyst. For at komme derhen skal man tage en bus fra Tottori station, hvilket tager omkring 20 minutter.

 

Total Page Visits: 320 - Today Page Visits: 1