Ushiku Daibutsu

Ushiku Daibutsu

Ushiku Daibutsu er Japans største statue og samtidig den største Buddha-statue i verden. Da den stod færdig i 1993 var det faktisk den største egentlige statue i verden, og den blev dengang opført for at fejre den japanske munk Shinrans fødsel, da det var ham, der grundlagde Shin-buddhismen, hvilket er den mest praktiserede gren af buddhismen i Japan. Det var derfor forholdsvis nemt at samle midler til at opføre statuen, mens en placering var sværere at finde grundet dens højde.

Statuen er beliggende i en park, der blev anlagt i forbindelse med dens opførelse, i byen Ushiku i Ibaraki-præfekturet, hvor den som noget af det eneste tårner op i landskabet. Ushiku Daibutsu har en højde på 120 meter, hvilket inkluderer en tilhørende piedestal, som det er muligt for folk at gå ind i. Her finder man nemlig et slags museum med forskellige udstillinger dedikeret til buddhaen - heriblandt 3300 små gyldne Buddha-figurer, ligesom man desuden kan tage en elevator op til et observatorium inde i selve statuens bryst, der befinder sig i 85 meters højde. Herfra er der udsigt ud over de omkringliggende egne. Statuen er altså hul, men eftersom den er lavet af bronze har den ikke desto mindre en vægt på 4000 tons.

Det er kun muligt at besøge Ushiku Daibutsu, når den tilhørende park har åbent, men grundet dens øde placering er det svært at komme frem til denne med andet end bil. Der er ingen stationer i nærheden, men fra Ushiku station kan man dog tage busser, der kører frem til statuen flere gange i løbet af dagen. Turen dertil tager cirka en halv time.

Total Page Visits: 489 - Today Page Visits: 1