Akkado-grotten

Akkado-grotten

Akado-grotten er en 23 kilometer lang kalkstensgrotte beliggende i Iwate-præfekturet i Tohoku-regionen, og med denne længde er der tale om den absolut længste grotte i Japan - endda over dobbelt så lang som den næst længste på listen. Akado-grotten ligger ikke så langt fra den mere kendte Ryusendo-grotte og er desuden mindre populær end denne, hvilket kan skyldes, at det først var i 1991, man besluttede sig for at gøre Akado-grotten tilgængelig for offentligheden, da man åbnede op for en 700 meter lang rute, som dog kun er åben fra april til november. Resten af grotten er endnu ved at blive udforsket, hvilket hele tiden fører til nye opdagelser.

Som besøgende i Akado-grotten kan man nyde de unikke klippeformationer og drypsten, der gennem tiden er blevet formet af rindende vand. Grotten er oplyst med projektører, så man kan nærstudere klipperne og samtidig kan se disse, så man ikke støder hovedet imod dem, da der visse steder er lavt til loftet. Grotten har en konstant temperatur på omkring 8 grader og er derfor mest populær i de varme sommermåneder, hvor ildfluer imidlertid også holder til i grotten, hvilket også er et syn, der trækker mange turister til.

Akado-grotten ligger langt fra den nærmeste by, så de fleste vælger at køre dertil med bil. Fra Iwaizumi nær Ryusendo-grotten går der dog busser nordpå til området omkring Akado-grotten, og turen dertil tager tre kvarters tid.

Total Page Visits: 388 - Today Page Visits: 1