Shiraito-vandfaldet

Shiraito-vandfaldet

Shiraito-vandfaldet ligger nær byen Fujinomiya ved foden af Fuji-bjerget, men deler også navn med mange andre vandfald i Japan. Shiraito-vandfaldet er et af Japans mest kendte vandfald, hvilket dog ikke skyldes dets højde, da denne kun er på 20 meter. Det er derimod vandfaldets bredde på 200 meter, der gør det særligt eftertragtet. Bredden skyldes, at vandfaldet består af kildevand, der stammer fra Fuji-bjerget, hvor dette ankommer til en lang klippevæg og løber ned langs denne, hvorefter det fortsætter videre som en flod.

Det er muligt at betragte vandfaldet fra et indhegnet observationsdæk samt en bro, og i nærheden ligger Otodome-vandfaldet, der har en højde på 25 meter, men som dog ikke er lige så populært. Shiraito betyder "hvide tråde" og navnet skyldes, at vandstrålerne i vandfaldet er så tynde, at de mange steder ligner hvide tråde. Der er sådan set tale om et utal af små separate vandfald og i blandt disse er det mest markante helt ude i venstre side, da vandmængderne her er størst. Da Fuji-bjerget blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 2013 inkluderede dette også Shiraito-vandfaldet.

Der går busser mellem Kawaguchiko station og Shin-fuji station, som stopper ved Shiraito-vandfaldet. Fra Kawaguchiko er der lige under halvanden times kørsel mens der fra Shin-fuji er en time.

Total Page Visits: 533 - Today Page Visits: 1