Yuki-no-Otani

Yuki-no-Otani

Tateyama Kurobe Alpine Route strækker sig flere kilometer gennem de japanske alper fra Omachi i Nagano-præfekturet til Tateyama i Toyama-præfekturet. Ruten stod færdig i 1971 og kræver, at man benytter sig af flere forskellige transportmidler såsom en svævebane, busser og kabelvogne. Størstedelen af ruten er fuldkommen spærret af for privat kørsel, og derfor bliver der ofte fyldt med mennesker, når ruten åbner op i april. Denne har nemlig lukket om vinteren, fordi der i denne periode falder de største snemængder i Japan, hvilket skyldes, at iskoldt luft fra Sibirien passerer ind over Det Japanske Hav, hvorved der dannes snebyger, men når disse støder mod de japanske alper, fører det til at snevejret bremses og bliver liggende over området, hvor der hver vinter falder over 15 meter sne.

Al denne sne ligger også i området, når Tateyama Kurobe Alpine Route åbner op om foråret, og man er derfor nødt til at anvende specielle snerydningskøretøjer til at rydde en kilometer lang strækning, som japanerne kalder for Yuki-no-Otani, der i resten af verden er kendt som en snekorridor. Denne er åben for gående fra april til juni, hvor sneen endnu er så fast, at den kan holde formen, hvorved man kan befærde sig på ruten omgivet af sne, der nogle år kan nå en højde på 20 meter. Når sneen begynder at smelte, bliver det mindre sikkert at gå på strækningen, og folk bliver derfor bedt om at tage en bus.

Tateyama Kurobe Alpine Route strækker sig over Tate-bjerget på 3000 meter og Akazawadake-bjerget på 2600 meter og består af følgende strækninger og transportmidler:

Tateyama station - kabelvogn - Bijodaira - bus - Midagahara - bus eller gåben via Yuki-no-Otani - Murodo - bus - Daikando - svævebane - Kurobedaira - kabelvogn - Kurobeko - til fods - Kurobe-dæmningen - bus - Ogizawa - bus - Shinano Omachi station

Total Page Visits: 460 - Today Page Visits: 1