Tate (3015 m)

Tate (3015 m)

Tate-bjerget - bedre kendt som Tateyama - er beliggende i de japanske alper og er sammen med Fuji-bjerget og Haku-bjerget et af Japans tre hellige bjerge. Tate-bjerget består dog af tre tinder, og den højeste af disse er Onanjiyama på 3015 meter, mens de to andre er Oyama på 3003 meter og Fuji-no-Oritateyama på 2999 meter.

Tate-bjerget er i dag en del af den japanske alperute, og bjerget er derfor velbesøgt, idet det er nemt at komme frem til via transportsystemet, som blandt andet består af busser, som stopper på en anlagt terminal ved et plateau på bjerget kendt som Murodo, som ligger i 2450 meters højde, hvorved det er det højeste punkt på alperuten. Her kan man om foråret se den kendte snekorridor kaldet Yuki-no-Otani, mens man om sommeren og efteråret kan opleve smuk natur, når det er muligt at gøre brug af forskellige vandreruter på bjerget. Om vinteren er der imidlertid så meget sne, at bjerget er lukket for besøgende. Resten af året er det muligt at leje sig ind på Japans højest beliggende hoteller på Murodo-plateauet, og herfra kan man køre direkte igennem Tate-bjerget via landets højeste busforbindelse. Denne leder ydermere frem til den svævebane i Japan med det længste spænd på 1,7 kilometer, som bringer folk ned fra Tate-bjerget.

Tate-bjerget deler navn med byen Tateyama, der ligger ved foden af de japanske alper i Toyama-præfekturet. Herfra begynder den japanske alperute på vestsiden, og denne består af følgende strækninger og transportmidler:

Tateyama station – kabelvogn – Bijodaira – bus – Midagahara – bus eller gåben via Yuki-no-Otani – Murodo – bus – Daikando – svævebane – Kurobedaira – kabelvogn – Kurobeko – til fods – Kurobe-dæmningen – bus – Ogizawa – bus – Shinano Omachi station

Total Page Visits: 338 - Today Page Visits: 1