Hitsujiyama Park

Hitsujiyama Park

Hitsujiyama Park er en mere end 17.000 kvadratmeter stor park beliggende i byen Chichibu i Saitama-præfekturet, som hvert forår trækker besøgende til fra nær og fjern. Parken er nemlig kendt for sine 400.000 eksemplarer af blomsterarten krybende floks, der findes i forskellige farver, men i Hitsuyama Park er det primært de hvide og lyserøde varianter, man har valgt at plante. Disse er desuden blevet arrangeret således, at de tilsammen skaber enorme mønstre, hvilket er et syn, som tusindvis vælger at komme og opleve, når blomsterne springer ud i løbet af april og maj, hvor det koster penge at besøge parken, som normalt er gratis.

Gæster har mulighed for at beundre de mange blomster på nært hold fra et stisystem, der går gennem hele parken, mens der også er enkelte steder, hvor man kan betragte dem fra et mere øvre perspektiv. De mange mennesker i april og maj fører desuden til, at der i parken åbner et lille marked, hvor man kan købe mad og drikkevarer fra forskellige stande. Resten af året er der tale om en lidt mere normal park, der blandt andet også har små skovområder, tennisbaner og får, der græsser (Hitsujiyama betyder "fårebjerg").

Krybende floks hedder på japansk shibazakura, hvilket kan oversættes til "plænekirsebærblomster", og netop fordi de ligner kirsebærblomster, så er de endt med at blive temmelig populære i Japan, hvor der findes flere store parker dedikeret til shibazakura. Grundet sin nære beliggenhed til Tokyo er Hitsujiyama Park en af de mest besøgte, men dette skyldes også den praktiske adgang til offentlig transport. Parken ligger nemlig 1,5 kilometer fra Seibu-Chichibu station, hvorfra der er cirka 20 minutter til fods.

 

Total Page Visits: 454 - Today Page Visits: 1