Osaka Expo ‘70 Park

Osaka Expo ‘70 Park

I 1970 lagde Japan som det første asiatiske land grund til Verdensudstillingen, som fandt sted i Osaka. I dag er langt de fleste pavilloner fra den tid revet ned, og området fungerer nu som en offentlig park, hvor vartegnet dog er et levn fra Verdensudstillingen - nemlig Tower of the Sun (Tayou no tou), der er en 70 meter høj statue lavet af kunstneren Taro Okamoto. Under Verdensudstillingen indeholdt denne en udstilling med evolutionen som tema, og folk kunne derfor træde ind i den, men siden da har dens indre dog kun været åbent i begrænsede perioder, og den fungerer derfor nu blot som et monument. Herudover indeholder parken også en japansk have, der blev anlagt i forbindelse med Verdensudstillingen, ligesom her ligger flere museer - blandt andet et museum dedikeret til Verdensudstillingen i 1970. Det er også Verdensudstillingen, der udgør temaet i et nærliggende storcenter kaldet Expocity, hvor man også finder Japans højeste pariserhjul på 123 meter.

Selvom parken ligger en halv time fra byens centrum, så er der tale om et af de mest eftertragtede steder for japanerne af nyde kirsebærtræernes blomstring i Osaka, eftersom her er 5000 træer. Herudover indeholder den 264 hektar store park flere blomsterhaver, skovområder, store plæner og søer, hvilket generelt gør den til et eftertragtet sted for folk at slappe af og tage en pause fra storbylivet i mere naturlige omgivelser, ligesom stedet lægger grund til forskellige arrangementer, såsom sportsbegivenheder, idet her også ligger et stadion. I parken findes desuden en tidskapsel fra Verdensudstillingen i 1970, som først må åbnes i år 6970.

Der er både en motorvej og jernbane, der går igennem parkområdet, hvor der er tilknyttet to stationer: Bampaku-kinen-koen og Koen-Higashiguchi.

Total Page Visits: 491 - Today Page Visits: 1