Sankeien

Sankeien

Sankeien er en 175.000 kvadratmeter stor parklignende have beliggende i Yokohama, som imidlertid ikke er kendt for sine planter, men derimod de mange historiske bygninger, der befinder sig på grunden. Disse er blevet flyttet til Sankeien, siden haven åbnede i 1906, og inkluderer både tehuse og residenser og sågar en treetagers pagode, der oprindeligt blev opført som en del af Tomyoji-templet i Kyoto i 1457. Sankeien blev grundlagt og designet af købmanden Tomitaro Hara, der sørgede for at købe de mange bygningsværker for at sikre deres bevarelse. Mange bygninger blev dog beskadiget og måtte renoveres, efter haven blev ødelagt af bombetogter under Anden Verdenskrig. 

Flere af bygningerne har i dag fået status som kulturskatte, og da haven blev overdraget til Yokohama by i 1953, blev stedet gjort offentligt tilgængeligt, så det nu er muligt for alle at nyde synet af de historiske bygninger samt de mange træer og blomster, der er med til at gøre Sankeien til en grøn oase i kontrast til det omkringliggende storbysmiljø. 

Sankeien ligger 2,5 kilometer fra den nærmeste station, som er Yamate station. Herfra er der en halv time til fods, men alternativt kan man tage en bus fra Negishi station, som ligger 3 kilometer fra haven. Turen vil i så fald tage 10 minutter.

Total Page Visits: 459 - Today Page Visits: 1