Inakadate Tambo Art

Inakadate Tambo Art

I 1993 valgte man at plante forskellige sorter af ris på en mark i byen Inakadate nær Hirosaki i Aomori-præfekturet, så planterne lignede Iwaki-bjerget, når man så dem oppefra. Denne type kunst er siden blevet kaldt for tambo art og har spredt sig til andre egne af Japan, men fordi det var i Inakadate at fænomenet opstod, så er byen i dag kendt for sin risplante-kunst. 

I de første 9 år var Iwaki-bjerget det eneste billede, man kunne se i Inakadate, men siden 2003 er man gået over til mere komplekse værker, der blandt andet har inkluderet Mona Lisa, Napoleon til hest og Godzilla. Hver år vælger landsbyens beboere nye billeder, der skal gengives på de udvalgte rismarker i Inakadate, og når planterne vokser, får de forskellige nuancer, hvilket til sidst resulterer i fremkaldelsen af et billede, der kun kommer til udtryk, når man ser det fra et øvre perspektiv. Heldigvis har man sørget for at bygge observatorier, hvorfra besøgende hvert år kan betragte risplante-værkerne, når disse er synlige fra juni til oktober.

Rismarkerne er endt med at blive så populære, at der ofte opstår trafikpropper i denne periode, når over 100.000 lægger turen forbi. Derfor har man valgt at indsætte gratis busser, der kører til rismarkerne fra en station, der er navngivet efter denne, idet den hedder Tambo Art station. 

Total Page Visits: 369 - Today Page Visits: 1