Iwaki (1625 m)

Iwaki (1625 m)

Iwaki er navnet på en stratovulkan beliggende i Aomori-præfekturet. Bjerget er 1625 meter højt og tårner op som det eneste i et ellers fladt landskab, hvilket har ført til, at det også kaldes for områdets Fuji-bjerg, da det tilmed også er kegleformet - dog med tre tinder. Krateret på toppen har en diameter på to kilometer, og selvom vulkanen ikke har været i udbrud i 150 år, så har den stadig status som værende aktiv.

Det er muligt at nå toppen af Iwaki-bjerget via forskellige vandreruter - blandt andet fra Iwakiyama-helligdommen, som er dedikeret til bjerget. Fra denne tager turen mod toppen cirka 4 timer. Det er dog mere populært at tilbagelægge en stor del af turen i bil eller bus, idet man på bjerget finder Tsuruga Iwaki Skyline, hvilket er en vej bestående af intet mindre end 69 hårnålesving, som leder frem til en skilift, hvorfra der er yderligere en halv times gang til toppen. Eftersom bjerget befinder sig så langt mod nord, er det typisk dækket af sne det meste af vinterhalvåret, hvilket gør det populært blandt skisportsudøvere, og om sommeren blomstrer en type blomst af slægten kodriver, som kun er at finde på dette bjerg.

Der er ingen station i nærheden af Iwaki, men fra Hirosaki kan man tage en bus til foden af bjerget, hvorfra der går busser op langs bjerget på Tsuruga Iwaki Skyline.

 

Total Page Visits: 485 - Today Page Visits: 1