Totoro busstoppested

Totoro busstoppested

Min nabo Totoro er en animationsfilm af Hayao Miyazaki, som blev udgivet i 1988, og siden da har figuren Totoro været en af de mest populære karakterer i Japan, hvor der findes massevis af merchandise. En af de mest mindeværdige scener fra filmen udspiller sig ved et øde busstoppested, hvor de to søstre Mei og Satsuki møder Totoro i regnvejret, og siden filmens udgivelse er flere busstoppesteder i Japan derfor blevet udsmykket med figurerne for på den måde at drage folk ind i en fantasiverden, mens de venter på bussen.

Det mest kendte stoppested befinder sig imidlertid nær byen Saiki i Oita-præfekturetKyushu, for hér ligger nemlig et stoppested kaldet Totoro, hvilket det hed, længe før filmens udgivelse, hvorved det kan siges at være det "originale" Totoro-stoppested. Dette stoppested ligger ligeledes temmelig isoleret, men det har dog intet at gøre med det, som optræder i filmen, og det ligner det heller ikke.

I Min nabo Totoro venter de to piger blot ved et skilt, mens busstoppestedet på Kyushu er en egentlig struktur med tag og siddeplads. Hér har man imidlertid placeret træudskæringer af både Mei, Satsuki og Totoro, så folk kan få fornemmelsen af, at de venter på bussen ved det samme stoppested som i filmen, for ti år efter dennes udgivelse valgte en ukendt person at omdanne stoppestedet til en lokal turistattraktion, og siden da har både japanere og udlændinge valgt at lægge turen forbi. Hvis man bevæger sig væk fra stoppestedet kan man desuden spotte andre træfigurer, der gemmer sig ved en nærliggende flod, såsom den store kattebus, der ender med at samle Totoro op.

Den nemmeste måde at komme frem til Totoro busstoppested er paradoksalt nok ikke med bus, for busruten blev lukket grundet manglende passagertal, ligesom det originale stoppested desuden blev flyttet, efter det var blevet ødelagt af en storm. For at komme til stoppestedet kan man køre med bil eller taxa fra enten Shigeoka station, hvorfra der er 13 kilometer, eller Miemachi station, hvorfra der er 19 kilometer.

 

Total Page Visits: 597 - Today Page Visits: 1