Ishizuchi (1982 m)

Ishizuchi (1982 m)

Ishizuchi-bjerget er med sine 1982 meter ikke blot det højeste bjerg på Shikoku men også i det vestlige Japan, hvilket ikke mindst skyldes dets noget prominente tinde, som fremstår spids i en skarp vinkel. Tinden kaldes for Tengudake og har lagt navn til bjerget, idet Ishizuchi betyder "stenhammer", men faktisk har Ishizuchi-bjerget flere tinder, idet der er tale om et aflangt bjerg, som er en del af en bjergkæde. Ishizuchi er således et smalt bjerg med mange dybe afgrunde, hvilket gør det til et farligt bjerg at bestige, hvis man bevæger sig uden for de anlagte ruter, der gør det noget nemmere at befærde sig på bjerget, eftersom disse mange steder består af markerede stier og trapper. Ruterne åbner officielt set den 1. juli, hvor kvinder dog ikke må bestige Ishizuchi-bjerget, men erfarne bjergbestigere kan vandre rundt på bjerget året rundt - dog på eget ansvar, da bjerghytterne på vejen ikke er åbne uden for sæsonen. 

Ishizuchi-bjerget er særlig populært om efteråret, når træerne på det begynder at ændre farve, og i denne periode kan man derfor opleve, at den nederste halvdel af bjerget er fyldt med mennesker. Det er ikke alle, der vælger at bestige bjerget, da det tager cirka 4 timer fra en tilknyttet svævebane ved foden, og jo længere op man kommer, desto sværere bliver turen, men fra toppen har man en smuk udsigt ud over det omkringliggende egne, og så ligger her desuden en helligdom, idet Ishizuchi er et af Japans 7 hellige bjerge.

Der er imidlertid også veje på Ishizuchi-bjerget, og disse gør det muligt at komme ret tæt på toppen, så man fra den nærmeste parkeringsplads ikke skal vandre så langt. Benytter man offentlig transport, så går der busser fra byen Saijo til svævebanen, men disse går kun et par gange om dagen, så man skal sørge for at tage en tidlig en, hvis man vil tilbage samme dag.

 

Total Page Visits: 374 - Today Page Visits: 1