Bombetogterne i Odawara

Bombetogterne i Odawara

Bombetogterne i Odawara

Hen mod slutningen på Anden Verdenskrig foretog USA adskillige bombetogter med fly i flere byer rundt om i Japan med det formål at ramme fjenden på hjemmebane og dermed udrette skade på krigsudstyr såvel som samfundet generelt for på den måde at svække Japan som nation. En af de sidste byer, der blev udsat for bombeangreb, var Odawara, som blev angrebet i dagene efter at atombomberne i Hiroshima og Nagasaki havde ført til fredsforhandlinger, som senere ville føre til at Japan officielt overgav sig til USA.

Odawara var allerede blevet udsat for et luftangreb natten til den 17. juli, da nabobyen Hiratsuka blev bombet, idet enkelte bombefly valgte at lægge vejen forbi Odawara, hvor 4 mennesker endte med at dø. I begyndelsen af august blev Odawara udsat for flere mindre angreb, der kostede flere menneskeliv - blandt andet den 13. august, hvor flere bygninger blev bombet i stykker, mens nogle af byens indbyggere blev dræbt med skudsalver. To dage senere blev yderligere 12 mennesker dræbt, da Odawara igen blev ramt af et bombeangreb, men præcis som med det første, så var dette slet ikke et officielt angreb, og det var derfor heller ikke koordineret.

Der var simpelthen tale om et tilfældigt angreb på Odawara, fordi nogle bombefly, der havde deltaget i bombninger af byerne Isesaki og Kumagaya, valgte at tømme deres overskydende bombelager ud over byen, da de passerede denne på deres tur tilbage til basen. Odawara blev altså aldrig udsat for et massivt bombeangreb, men er i stedet kendt som byen, der blev et tilfældigt mål for de resterende bomber der var til overs for andre angreb. I dag har man i Odawara valgt at bevare enkelte spor efter disse angreb, som kan bevidne, at byen også blev et offer under Anden Verdenskrig, selvom den officielt set kun var et sekundært mål.

 

Total Page Visits: 287 - Today Page Visits: 1