Anazuri

Anazuri

Anazuri kan oversættes til “at hænge i et hul” og var en torturmetode, der blev anvendt i Japan under Edo-perioden (1603-1867), hvor Tokugawa-shogunatet forsøgte at få bugt med kristendommen, da man frygtede religionens indflydelse på japanerne og det japanske samfund. Kristendommen blev derfor bandlyst, og de japanske grænser blev lukket, men skaden var allerede sket, idet missionærer var kommet til Japan, hvor mange fortsat befandt sig, mens tusindvis af japanere havde valgt at bekende sig til den kristne tro, hvilket dermed gjorde dem til kriminelle.

Frem for at dræbe de kristne hurtigt, så valgte man at gøre brug af langstrakte torturmetoder, så folk havde mulighed for at frasige sig deres tro og dermed vælge livet over denne, hvormed man samtidig beviste, at deres tro var så svag, at de var villige til at skille sig af med den. De kunne kort sagt begå blasfemi eller dø som martyrer, for shogunatet var klar over, at hvis de kristne skulle overvindes, så skulle det ske ved at knække deres tro, så mens almindelige japanere typisk blev straffet med en hurtig død, så blev de kristne derimod udsat for tortur, der varede flere dage eller sågar uger.

En af torturmetoderne var blandt andet anazuri, hvor man bliver hængt med hovedet nedad i et hul, der efterfølgende blev lukket til omkring ens hals, så man altså befandt sig i fuldkommen mørke. Forinden havde man dog fået skåret et snit omkring sit øre, så man langsomt forblødte til døde, idet tyngdekraften ville tvinge blodet til hovedet, hvorfra man kunne mærke, at det blev ved med at løbe, mens man efterhånden blev svagere, alt imens man intet kunne se, men kun føle. Denne ulidelige tilstand skulle få de kristne til at indse, at der ikke er nogen Gud, der forbarmer sig over dem, men den skulle også fungere som en mental såvel som fysisk lidelse, der i sidste ende skulle blive for meget for dem, så de så sig nødsaget til at opgive deres tro, da det var den eneste måde, man kunne befri sig selv, hvis ikke man ville dø en lang og pinefuld død.

Et af de mest berømte tilfælde af anazuri blev anvendt mod den portugisiske missioner Cristóvão Ferreira, der endte med at frasige sig sin kristne tro i bytte for livet.

Total Page Visits: 802 - Today Page Visits: 1