Chizuko Okamoto

Chizuko Okamoto
Sagens involverede parter

Chizuko Okamoto

Den 1. maj 2006 fandt man 5 lig i en lejlighed i byen Hiratsuka i Kanagawa-præfekturet, hvilket blev begyndelsen på en bizar efterforskning, der kastede mistanken i retning mod den 54-årige Chizuko Okamoto. I lejligheden boede nemlig hendes 19-årige datter Rikako og 35-årige stedsøn Minehiro, der begge var blandt de døde. Chizuko havde imidlertid også boet i lejligheden, indtil hun af ukendte grunde havde valgt at fraflytte denne umiddelbart før ligfundene. Men mens Minehiros lig stadig var friskt, så så Rikako ud til at have været død i flere måneder, hvilket betød, at Minehiro og Chizuko havde boet med hendes lig i al den tid, hvor det befandt sig på en futon i den etværelses lejlighed, hvor Minehiro blev fundet hængt fra en hems. Og i denne fandt man de tre andre lig i to papkasser, hvilket viste sig at være de mumificerede rester af to spædbørn samt et barn, der målte 120 centimeter i højden.

Jagten gik ind på Chizuko Okamoto, der blev anholdt og mistænkt for at have noget at gøre med de fem lig, men mens det blev konkluderet, at Minehiro havde begået selvmord, så var Rikako derimod blevet kvalt, hvilket sandsynligvis skete omkring den 12. oktober 2005, hvor folk mistede forbindelsen til hende. Det var tilsyneladende hendes egen mor, som havde taget livet af hende, og i det næste halve år boede Chizuko og Minehiro i lejligheden sammen med liget, indtil Chizuko så valgte at flytte, hvorpå Minehiro tog livet af sig selv. Der opstod således teorier om, at man havde at gøre med et besynderligt trekantsdrama, hvor Chizuko var forelsket i sin stedsøn, som derimod var forelsket i hendes datter, som var hans stedsøster, og det var muligvis jalousi over dette, der fik Chizuko til at tage livet af Rikako. Rikako havde dog også skrevet i sin online-dagbog, at hun var træt af sin mor, og at hun derfor ønskede at flytte, så hun kunne komme væk fra hende.

Hermed var to dødsfald blevet forklaret. De tre børn formodede man desuden også var Chizukos, idet hun faktisk havde haft en 6-årig dreng ved navn Toshihide, som på mystisk vis forsvandt i 1984, hvor Chizuko og hendes mand tilmed optrådte på TV, da drengen blev efterlyst. Trods en stor eftersøgning blev han dog aldrig fundet, og Chizuko påstod endda, at han var blevet kidnappet af nordkoreanske agenter, da det kom frem, at Nordkorea havde stået bag kidnapninger af japanere. Det 120 centimeter høje lig viste sig dog at være Toshihide, som åbenbart var blevet slået ihjel af sin egen mor i 1984, hvorefter hun valgte at beholde hans lig i en papkasse, som hun flyttede rundt med - endda sammen med en anden papkasse med liget af de to spædbørn, der efter alt at dømme også var Chizukos. Hvordan børnene døde har man dog aldrig fundet ud af, men der var heller ingen, der kunne dømmes for eventuelt at have slået dem ihjel, idet sagerne var blevet forældet efter at have været uopklaret i 15 år. For drabet på Rikako blev Chizuko Okamoto derimod idømt 12 års fængsel.

Total Page Visits: 190 - Today Page Visits: 1