Drabet på shinkansen

Drabet på shinkansenOm aftenen den 9. juni 2018 kørte et shinkansen-tog fra Tokyo med retning mod Osaka med omkring 800 passagerer ombord. I blandt disse var imidlertid den 22-årige Ichiro Kojima, der havde valgt at medbringe en kniv, som han besluttede sig for at gøre brug af, kort tid efter at toget havde foretaget et stop i Yokohama. Kojima befandt sig i vogn nummer 12, og mens toget var i fart, rejste han sig uden videre op og stak en tilfældig kvinde ned, hvorved der opstod panik i vognen, som de andre passagerer gav sig til at flygte fra. Den 38-årige Kotaro Umeda forsøgte dog at stoppe Kojima, men blev ligeledes stukket ned, og det samme gjorde en anden kvinde, før togføreren mødte op og sørgede for at holde Kojima i skak, alt imens der blev foretaget et nødstop i Odawara, hvor politiet allerede var blevet tilkaldt og således stod klar til at infiltrere toget.

Anholdelsen af Kojima var en succes, og pressen var i mellemtiden dukket op, så man kunne dokumentere den unge mand blive ført ud af stationen i håndjern og med blodige hænder. På dette tidspunkt var der blot tale om et knivangreb, men ikke længe efter omkom Kotaro Umeda af sine skader, så der dermed var tale om et overlagt drab. Kojima havde billet til Nagoya, idet han boede i den nærliggende by Okazaki, men han havde tilsyneladende ikke i sinde at rejse hjem, for ifølge Kojima selv valgte han at medbringe en kniv ombord på shinkansen med det formål at dræbe tilfældige passagerer, fordi han ganske enkelt bare gerne ville i fængsel. Under retssagen erkendte Kojima derfor, at han havde dræbt Umeda, og han var tilmed utilfreds over, at han ikke fik dræbt flere. Eftersom der ikke var tvivl om skyldspørgsmålet, fik han sit ønske opfyldt, da han i 2019 blev idømt livsvarigt fængsel. Op til retssagen blev det dog påvist, at den unge mand led af en personlighedsforstyrrelse.

Hændelsen førte til, at togkontrollører begyndte at modtage træning i, hvordan man skal håndtere en eventuel gerningsmand ombord på et tog, ligesom det japanske politi begyndte at øve scenarier i at foretage en anholdelse i en togkupé. Det blev desuden forbudt at medbringe knive i japanske tog, hvis de ikke er forsejlede.

 

Total Page Visits: 128 - Today Page Visits: 1