Drabet på Yukiko Tsutsushio

Drabet på Yukiko Tsutsushio
Yukiko Tsutsushio og Kunihiko Katsuta

Drabet på Yukiko Tsutsushio

Den 3. september 2004 blev den 9-årige Yukiko Tsutsushio fundet kvalt og stukket ihjel i sit hjem i byen Tsuyama, hvor hun havde været alene efter at være vendt hjem fra skole. Der var ingen tegn på indbrud, så motivet var uklart, og det samme var gerningsmandens identitet, idet politiet ikke kunne sikre beviser, som gjorde det muligt at komme på sporet af morderen, der således forblev på fri fod, selvom der i årevis blev sat fokus på drabet, som blev kendt for at være et af de mere gådefulde af slagsen, fordi man ikke havde nogen mistænkte i kikkerten.

Det så derfor længe ud til, at drabet på Yukiko Tsutsushio ville forblive uopklaret, indtil 14 år senere, hvor man sigtede en 39-årig mand ved navn Kunihiko Katsuta for at have slået pigen ihjel. Og det forholdt sig endda sådan, at han allerede var i politiets varetægt, idet han simpelthen var ved at afsone en dom for drabsforsøg. Den 19. maj 2015 blev en 14-årig pige nemlig stukket ned af Kunihiko Katsuta på åben gade i byen Himeji, hvilket kostede ham en dom på 10 års fængsel. Han var imidlertid kendt af politiet for at have begået overgreb på flere andre piger, hvilket han tidligere havde været dømt for, så da politiet afdækkede hans færden, fandt de ud af, at der var stor sandsynlighed for, at Kunihiko kunne stå bag det uopklarede drab på Yukiko Tsutsushio, hvilket han blev sigtet for at have stået bag i 2018.

Kunihiko nægtede i første omgang at have været indblandet i drabet, indtil han med tiden erkendte, at han tilbage i 2003 var i Tsuyama, hvor han fik øje på Yukiko på gaden og besluttede sig for at følge efter hende hjem, hvor han dræbte hende, fordi det tændte ham at se små piger i smerter. I retten nægtede Kunihiko imidlertid at have slået Yukiko ihjel, men han blev alligevel idømt livsvarigt fængsel, og sagen kunne omsider blive lukket. Denne drabssag minder derfor utroligt meget om en anden, der udspillede sig måneden efter, hvor den 17-årige Satomi Kitaguchi blev dræbt i sit hjem af en mand, der tilfældigvis også blev pågrebet i 2018.

Total Page Visits: 141 - Today Page Visits: 1