Drabet på Satomi Kitaguchi

Drabet på Satomi Kitaguchi
Satomi Kitaguchi og Manabu Kashima

 

Drabet på Satomi Kitaguchi

Satomi Kitaguchi var 17 år gammel, da hun i 2004 mistede livet i en mordsag, der endte med at være uopklaret i over 13 år, indtil hendes drabsmand omsider blev identificeret og sigtet for hendes død. Satomi blev slået ihjel i sit eget hjem i byen Hatsukaichi i Hiroshima-præfekturet, da hun den 5. oktober gik op på sit værelse på husets første sal for at tage en lur, efter hun var kommet hjem fra skole. Satomis lillesøster og bedstemor var også til stede i huset, men ingen af dem hørte noget, da en fremmed mand i al ubemærkethed valgte at bryde ind i hjemmet omkring klokken 15, hvor han bevæbnet med en kniv fik overrasket Satomi på hendes værelse, hvor hun lå og lyttede til musik, før hun skrigende valgte at løbe nedenunder med den bevæbnede mand i hælene.

Skrigene blev hørt af Satomis lillesøster og bedstemor, der skyndte sig nedenunder, hvor de så Satomi ligge i en blodpøl i entréen med den fremmede mand stående ved siden af. Og da han fik øje på de to øjenvidner, skyndte han sig at angribe dem med den blodige kniv, hvilket førte til, at bedstemoren blev stukket ti gange, mens lillesøsteren derimod formåede at flygte ud fra huset. Hun skyndte sig at søge tilflugt i en nærliggende butik, hvor man omgående fik ringet efter politiet, men da en patrulje ankom til huset, var gerningsmanden forsvundet, mens Satomi og hendes bedstemor lå livløse på gulvet. Begge blev bragt på hospitalet, hvor Satomi desværre omkom af sine kvæstelser, mens det lykkedes for hendes bedstemor at overleve. Og eftersom både hun og Satomis lillesøster havde set hendes drabsmand, kunne de begge give et signalement af vedkommende, så man kunne efterlyse ham med en fantomtegning.

Alligevel gav efterlysningen intet resultat, og i over 13 år var drabet på Satomi Kitaguchi altså uopklaret, indtil der omsider kom et gennembrud i sagen i april 2018, hvor den 35-årige Manabu Kashima blev anholdt for et overfald begået i byen Ube i Yamaguchi-præfekturet. Da hans fingeraftryk og DNA blev taget, viste det sig nemlig, at begge dele var identiske med de spor, der var blevet fundet på gerningsstedet i Hatsukaichi, og med tiden valgte Manabu da også at tilstå drabet på Satomi, som han ellers troede, at han var sluppet afsted med.

Manabu Kashima var 21 år, da han i 2004 blev fyret fra sit arbejde, hvorefter han valgte at køre på sin motorcykel til Hatsukaichi, hvor han i desperation besluttede sig for at begå et indbrud i forsøget på at skaffe penge. Ifølge ham selv var det helt tilfældigt, at han kom forbi Hatsukaichi, ligesom det var tilfældigt, at det var lige netop Satomis hus, han valgte at bryde ind i. Men han var i forvejen bevæbnet med en kniv, fordi han var beredt på at slå ihjel, hvis det viste sig, at der var nogen hjemme, og dette er forklaringen på, at Satomi endte med at blive dræbt. Hun var ganske enkelt et tilfældigt offer for et tilfældigt indbrud, og netop fordi hendes gerningsmand var en fremmed mand, der boede i et helt andet præfektur, så kunne man ikke knytte nogen til sagen, og derfor havde man kun fantomtegningen at gå efter, indtil Manabu blev anholdt i en helt anden sag, så man via hans fingeraftryk og DNA kunne bevise, at han stod bag det hidtil uopklarede drab på Satomi. For dette blev han i 2020 idømt fængsel på ubestemt tid.

Total Page Visits: 490 - Today Page Visits: 1