Kidnapningen af Yoshiaki Ogiwara

Kidnapningen af Yoshiaki Ogiwara
Yoshiaki Ogiwara

 

 

Kidnapningen af Yoshiaki Ogiwara

En af de mest opsigtsvækkende kriminalsager i Japan i 1987 skete i byen Takasaki i Gunma-præfekturet, hvor den 5-årige Yoshiaki Ogiwara boede med sin familie. Den 14. september var han netop kommet hjem fra børnehave, da han valgte at tage hen til en nærliggende helligdom, hvor han plejede at lege. På dette tidspunkt var klokken omkring 16.15, men allerede 20 minutter senere opdagede drengens familie, at han var forsvundet. De iværksatte en privat eftersøgning i hele lokalområdet, men fandt ikke frem til ham, så klokken 18.30 blev han meldt savnet hos politiet. Knap et kvarter senere modtog familien imidlertid et opkald fra en fremmed mand, der påstod, at han havde kidnappet Yoshiaki, og hvis familien ville have deres lille dreng tilbage, så skulle de betale en løsesum på 20 millioner yen. Hvis de nægtede, truede han med at slå Yoshiaki ihjel.

Kidnapperen ringede tilbage senere på aftenen for at høre, om pengene var klar, men familien var ikke i besiddelse af 20 millioner yen og havde derfor ikke mulighed for at betale løsesummen. Manden i røret var dog ikke til at forhandle med, så han lagde på og ringede igen kort tid efter, hvor han lod Yoshiaki komme til telefonen, så han kunne tale med sin far, men da faderen spurgte sin søn, hvor han var, blev forbindelsen dog afbrudt. Først to dage efter kidnapningen, om morgenen den 16. september, modtog familien så et nyt opkald, hvor kidnapperen denne gang kun krævede 10 millioner yen for drengen.

Dette beløb formåede familien at få samlet sammen, men kidnapperen ringede imidlertid aldrig tilbage med yderligere instrukser, og samme dag blev Yoshiakis nøgne lig fundet i en flod 5 kilometer fra hans hjem. Den brutale forbrydelse rystede Japan - ikke mindst fordi de retsmedicinske undersøgelser viste, at drengen var i live, da han blev kastet ud fra en bro, hvor han givetvis var blevet transporteret til i en bil. Han havde vand i lungerne og jord i munden, og døde altså ikke omgående af de kvæstelser, han pådrog sig. Drabstidspunktet blev angivet til at være før klokken 10, samme morgen hvor kidnapperen ringede for sidste gang.

En stor eftersøgning blev sat i gang i søgningen efter kidnapperen, der nu var blevet barnemorder, men selvom man afhørte tusindvis af mennesker, så blev vedkommende aldrig fundet. I Japan er opklaringsprocenten i kidnapningssager lige under 100 %, og efter Anden Verdenskrig var sagen om Yoshiaki den første kidnapningsmordsag, som forblev uopklaret, selvom der var tidligere sager der officielt også forblev uopklaret, efter uskyldige var blevet dømt i disse ved en fejl. Kidnapning skal i denne sammenhæng forstås som en gidseltagning med krav om løsesum. I 2002 blev sagen forældet, og en eventuel gerningsmand, som vælger at stå frem, kan derfor ikke længere blive sigtet eller dømt.

Total Page Visits: 903 - Today Page Visits: 1