Kwon Hyi-ro

Kwon Hyi-roKwon Hyi-ro var en andengenerationskoreaner, som blev født i Japan i 1928, efter hans forældre var flyttet til landet. Grundet sit etniske ophav oplevede han meget modgang i sin tilværelse, hvilket resulterede i, at han i en tidlig alder begyndte at ty til småkriminalitet såsom at begå tyveri og indbrud, så han som voksen primært ernærede sig som kriminel. For at skaffe penge valgte Kwon dog også at låne store beløb fra det japanske bandemiljø, men disse skulle imidlertid betales tilbage med renter, hvorved han endte med at få en gæld, som han ikke kunne komme ud af, og som kun blev større, for hver gang bandefolkene opsøgte ham for at få deres penge tilbage. I 1968 blev det til sidst for meget for Kwon, der besluttede sig for at få løst sine gældsproblemer én gang for alle, da han den 20. februar fik overtalt bandefolkene til at møde op i byen Shizuoka med løftet om, at de nok skulle få deres penge. Da en gruppe mænd ankom til det aftalte mødested, valgte Kwon dog at hive en riffel frem og skyde imod dem, hvilket kostede bandelederen samt et mindreårigt medlem livet, før han atter flygtede fra stedet med sit våben i hænderne.

Selvom Kwon nu var sluppet af med sine økonomiske bekymringer, så havde han fået to liv på samvittigheden, og de resterende bandemedlemmer kunne nemt identificere ham og videregive hans personlige oplysninger til politiet, så han ret hurtigt blev efterlyst for det overlagte dobbeltdrab. Da Kwon næste dag fandt ud af, at han var efterlyst, besluttede han sig for at benytte sig af sin forbrydelse til at kaste lys over et samfundsproblem, da han simpelthen invaderede et hotel og hér tog 18 mennesker som gidsler, før han selv ringede til politiet og fortalte, hvor han var. Kwon ville nemlig gerne have sat fokus på sig selv og ikke hans forbrydelse, idet han i bytte for gidslerne krævede en undskyldning fra politiet i forhold til deres behandling af ham i fortiden, ligesom han ønskede, at de skulle se bort fra de to skuddrab, da de ifølge ham var begået i en form for nødværge. Kwon var i besiddelse af dynamit, og han truede med at springe sig selv i luften, hvis politiet prøvede på noget, og det var således ikke muligt at komme i nærheden af ham. Han tillod imidlertid journalister at få adgang til hotellet, så han på den måde kunne holde pressemøder, hvor han kritiserede de japanske myndigheders behandling af de koreanske mindretal, ligesom han gav Japan skylden for, at Korea var blevet delt i to efter Anden Verdenskrig.

Kwon lod 10 gidsler gå henover de kommende dage, og 2 politimænd stod til sidst frem med en offentlig undskyldning, men de to drab og selve gidseltagningen kunne man ikke ignorere, og man agtede derfor at foretage en anholdelse af Kwon, der nåede at opholde sig på hotellet frem til den 24. februar, hvor han valgte at holde endnu et pressemøde. Denne gang mødte politiet dog op forklædt som journalister, og på den måde lykkedes det at få overmandet og arresteret Kwon, uden at nogen kom noget til. Han blev efterfølgende idømt livsvarigt fængsel, men blev prøveløsladt som 70-årig i 1999 på den betingelse, at han skulle forlade Japan og aldrig vende tilbage. Kwon Hyi-ro flyttede herefter til Sydkorea, hvor han blev taget imod som en helt – ikke grundet sine ugerninger, men for sit afsluttede stunt, fordi man tolkede det sådan, at han bevidst ofrede sin egen frihed for at sende et signal på vegne af det koreanske fællesskab. I Sydkorea blev Kwon belønnet med fri bolig og fast indtægt, men allerede året efter blev holdningen til ham vendt, da han brød ind i sin elskers lejlighed, hvor han forsøgte at dræbe hendes mand og samtidig sætte ild til hjemmet. Han blev derfor anholdt og sigtet for både ildspåsættelse og drabsforsøg, men da det kom frem, at han led af en personlighedsforstyrrelse, slap han for fængsel og blev i stedet anbragt på et behandlingshjem, hvorfra han blev udskrevet efter 3 år. Kwon døde i en alder af 81 i 2010, og hans aske blev efterfølgende sendt til Japan, så han kunne blive stedt til hvile i sit familiegravsted.

Total Page Visits: 168 - Today Page Visits: 1