Liget på hotelværelset

Liget på hotelværelsetI 1986 valgte Koji Takahashi at starte den nyreligiøse kult kaldet Life Space, da han herfra begyndte at kalde sig selv for en guru og tilbød selvudviklingskurser til japanere, så han på den måde fik tilegnet sig en bred skare af følgere. En af dem var 66-årige Shinichi Kobayashi, som i juni 1999 snublede på sit badeværelse, hvor han endte med at slå hovedet og dermed pådrog sig en blødning i hjernen. Kobayashi blev derfor indlagt på et sygehus, hvor han modtog behandling indtil 8 dage senere, hvor hans søn Kenji pludselig dukkede op og overtalte sin far til at følge med ham, selvom lægerne ellers frabad det. Men Kenji påstod, at Koji Takahashi kunne helbrede hans far, hvilket den ældre herre også troede på, og derfor fulgte han villigt med.

Shinichi Kobayashi blev efterfølgende indlogeret på værelse 1272 på Marroad International Hotel i Narita, som var blevet udlejet til Life Space, der i samme ombæring afviste at få både rengøringen og room service på besøg. Værelset skulle nemlig benyttes til et eksperiment, og Shinichi Kobayashi var forsøgskaninen. Koji Takahashi havde simpelthen tænkt sig at kurere ham og på den måde bevise, hvordan videnskaben var overflødig, og i de kommende dage forsøgte han derfor at behandle Kobayashi, som imidlertid endte med at dø på hotelværelset kun en uge senere. Dette valgte Takahashi dog at tage som en udfordring, idet han i stedet bildte Kenji ind, at man kunne genoplive hans far, hvilket de sammen forsøgte på i de kommende måneder, hvor Shinichi Kobayashis lig blev mere og mere mumificeret.

Hotellet havde længe forsøgt at få Life Space udskrevet, så den 11. november 1999 besluttede man sig for at kontakte politiet, som mødte op på værelse 1275, hvor man gjorde det gruopvækkende fund, da betjentene blev mødt af synet af den døde Shinichi Kobayashi, der lå i hotelsengen iført en badekåbe, mens værelset var oplyst af stearinlys. Til stede var også Koji Takahashi og sønnen Kenji, som var blevet bildt ind, at hans far stadig var i live, hvilket politiet fik at vide, da de forsøgte at fjerne liget. Koji Takahashi påstod nemlig, at Kobayashis sjæl stadig befandt sig i hans krop, selvom denne for længst var død i løbet af de 4 måneder, hvor Life Space havde lejet hotelværelset. Dette var derfor et bevis på, at Koji Takahashis læring ikke var korrekt, men han fik alligevel forledt Kenji til at tro på, at hans far kunne genopstå fra de døde, og derfor blev sønnen ved med at deltage i healingritualer i flere måneder. Andre følgere kom også forbi for at observere disse, men ingen valgte at slå alarm, og derfor nåede Kobayashis lig at blive mumificeret, før politiet blev tilkaldt af hotellets personale. I mellemtiden udformede Koji Takahashi sågar en 2000 sider lang manual, der tilmed inkluderede billeder af forrådnelsesprocessen.

61-årige Koji Takahashi valgte at holde en pressekonference, hvor han påstod, at det var politiet, der slog Shinichi Kobayashi ihjel ved at obducere ham. På den måde sørgede han for at opretholde sine følgeres loyalitet. Både han og 10 af hans følgere blev ikke desto mindre anholdt for at have forvoldt Shinichi Kobayashis død. Koji Takahashi blev sigtet for drab og blev senere idømt 7 års fængsel, mens medlemmer af Life Space sørgede for at videreføre sekten, så den fortsat kunne eksistere. Politiet infiltrerede imidlertid denne og fandt i den forbindelse frem til 9 børn, som var blevet “doneret” til sekten af forældre, som var medlemmer, og de blev i den anledning befriet.

Total Page Visits: 24 - Today Page Visits: 1