Mordbranden i Hirosaki

Mordbranden i Hirosaki
Mitsuhiro Kobayashi og Takefuji flammer

Mordbranden i Hirosaki

Takefuji var en lånevirksomhed, der havde hjemme i Hirosaki i Aomori-præfekturet, hvor man lånte penge til folk, som havde brug for det. Dermed endte mange imidlertid også ud i gæld, hvilket også var tilfældet for Mitsuhiro Kobayashi, der dog ikke havde optaget lån hos Takefuji. Han var derimod ludoman og havde spillet de penge op, som han havde lånt hos andre lånefirmaer, hvor han derfor ikke havde mulighed for at optage flere lån, så han derfor heller ikke kunne betale sine gamle lån af. I stedet for at optage et nyt lån og således øge sin gæld valgte Mitsuhiro at udse sig Takefuji af en helt anden grund, idet han besluttede sig for at berøve stedet, idet han vidste, at lånekontorer lå inde med penge og var nemmere at berøve end banker.

Om formiddagen den 8. maj 2001 ankom den 42-årige Mitsuhiro Kobayashi derfor til Takefuji, der befandt sig på anden sal i en tre-etagers bygning. Hér overraskede han de tilstedeværende medarbejdere ved at hælde benzin ud over kontoret med beskeden om, at han ville sætte ild til bygningen, hvis han ikke fik nogen penge. Da chefen dog nægtede, valgte Mitsuhiro at gøre alvor af sine trusler, idet han via et stykke avispapir antændte ilden, før han skyndte sig at flygte via bagtrappen. I mellemtiden fik ilden hurtigt spredt sig, og de i alt 9 ansatte blev fanget på kontoret, hvor en tililende vinduespudser fik reddet fire af dem, da han anbragte sin stige foran et vindue, så de på den måde kunne kravle i sikkerhed. Desværre omkom de fem andre - fire kvinder og en mand - som ikke havde held med at forlade kontoret i tide, så de derfor blev brændt ihjel.

Brandvæsnet var hurtigt til stede og fik slukket ilden, hvorved man fik sikret et vigtigt spor i skikkelse af den avis, som Mitsuhiro havde benyttet til at antænde branden. Via denne fandt man ud af, hvor og hvornår den var blevet omdelt, således at man kunne indsnævre efterforskningen til det område, hvor Mitsuhiro boede. Og da man havde en beskrivelse af hans bil, førte dette til, at han blev pågrebet den 3. marts 2002, da han blev spottet i denne. Mitsuhiro tilstod at have stået bag mordbranden, der havde kostet 5 mennesker livet, og for dette blev han dømt til døden og henrettet i 2014 i en alder af 56 år.

Total Page Visits: 91 - Today Page Visits: 1