Mordet på Rie Isogai

Mordet på Rie IsogaiRie Isogai var en 31-årig kontoransat, der den 25. august 2007 blev kidnappet på gaden i Nagoya og senere slået ihjel af tre mænd. De tre mænd var den 40-årige Kenji Kawagishi, 36-årige Tsukasa Kanda og 32-årige Yoshitomo Hori, der havde fundet hinanden på en internetside den 17. august, hvor Kawagishi havde søgt efter partnere til at begå et røveri. Grundet økonomiske problemer viste både Kanda og Hori interesse, og det samme gjorde den 29-årige Yuichiro Hondo, så den 21. august mødtes de fire mænd for at planlægge deres forbrydelse. Til at starte med forsøgte de at røve en af Horis venner, der ejede en spillehal, men deres planer gik i vasken, så to dage senere prøvede Hondo og Kawagishi i stedet at bryde ind hos en blikkenslager i byen Nagakute. Hér fik Kawagishi dog kolde fødder og stak af, mens Hondo udførte indbruddet på egen hånd, men efterfølgende endte han imidlertid med at melde sig selv og blev således anholdt og fængslet.

Dagen efter mødtes de tre andre mænd for at planlægge en ny forbrydelse. Denne gang foreslog Kanda at de skulle kidnappe en kvinde og berøve hende, og for at dække over det skulle de samtidig slå hende ihjel. Dette var Kawagishi og Hori med på, så den næste aften kørte de tre rundt i Nagoya, hvor de omkring klokken 22 udså sig Rie Isogai, der var på vej hjem gennem en mørk gade. Hori steg ud af bilen og tvang Isogai ind i den, hvorefter de kørte til forstaden Aisai, hvor den forskræmte kvinde blev truet med kniv til at udlevere sit kreditkort og sin pinkode. Kawagishi forsøgte desuden at voldtage Isogai, men blev stoppet af sine medsammensvorne, der dog ikke havde noget problem med at slå hende ihjel kort efter. Omkring klokken 1 om natten fik Isogai nemlig hovedet vinklet ind i gaffatape i forsøget på at kvæle hende, men da hun forblev i live valgte Kanda dog at slå hende i hovedet med en hammer cirka 30 gange, mens de to andre mænd strangulerede hende med et reb. Efter kvinden var blevet slået ihjel, kørte de tre mænd til en skov i Gifu, hvor de efterlod hendes lig for derefter at tage i byen for at gøre brug af hendes kreditkort. Først da blev de dog klar over, at hun havde givet dem en falsk kode, så i frustration begyndte de at planlægge et nyt mord allerede dagen efter.

Her fik Kawagishi imidlertid dårlig samvittighed, så han ringede til politiet for at tilstå mordet på Rie Isogai, hvilket førte til anholdelsen af både ham, Kanda og Hori. I Japan kan man som kriminel få en mildere straf, hvis man melder sig selv, inden man er blevet identificeret som gerningsmanden, hvilket betød, at Kawagishi i 2009 blev idømt livsvarigt fængsel, mens Kanda og Hori derimod begge modtog en dødsdom, hvilket i Japan er sjældent i drabssager med kun et enkelt offer, men fordi Isogai var enebarn, så lykkedes det for hendes mor at samle over 300.000 underskrifter i forsøget på at få hendes datters drabsmænd dømt til døden – selv fædrene til Kawagishi og Kanda ønskede deres sønner henrettet. I 2011 blev Horis dom dog reduceret til en livstidsdom, men da man fandt ud af, at han tidligere havde myrdet et ægtepar tilbage i 1998, blev dommen i 2015 opgraderet til en dødsdom på ny. Samme år var Kanda blevet henrettet.

 

Total Page Visits: 600 - Today Page Visits: 1