Mysteriet om familien Yamagami

Mysteriet om familien YamagamiI 2001 boede 58-årige Masahiro Yamigami i byen Sera i Hiroshima-præfekturet med sin kone, 52-årige Junko, og hans mor, 79-årige Saegusa. Familien bestod desuden af Masahiro og Junkos 26-årige datter Chie, der boede alene, men den 3. juni skulle hun dog besøge sine forældre, og dette var det sidste, som nogen så til et af de fire familiemedlemmer. Dagen efter skulle Junko nemlig have mødt på arbejde, men da hun ikke dukkede op, valgte hendes kolleger at tage forbi hendes hus for at se om hun havde det fint. Da der ikke blev åbnet op, blev politiet tilkaldt, og man kunne dermed konstatere, at hele Yamigami-familien var forsvundet. Selv familiens hund var ikke at finde i hjemmet, hvor der ikke var tegn på indbrud eller slagsmål. Man bemærkede imidlertid, at familiens bil ikke holdt parkeret i indkørslen, og ifølge morgenavisomdeleren, så havde den heller ikke holdt der, da han leverede aviser mellem klokken 4 og 5 om morgenen. Da familiens senge alle var redte, tydede dette på, at de ikke havde tilbragt natten i huset, og at de altså var forsvundet om aftenen den 3. juni, hvor Chie ankom ved 22-tiden. Dog manglede deres pyjamasser i huset, mens deres sko stadig stod i entreen.

Noget tydede på, at Yamigami-familien havde forladt huset ret impulsivt lige inden sengetid, men hvorfor kunne politiet imidlertid ikke finde ud af. Selvom en eftersøgning gik i gang, så var der ingen spor efter bilen, og mysteriet om Yamigami-familien blev således noget, der optog det japanske folk i året frem, indtil man den 7. september 2002 omsider lokaliserede bilen i et vandreservoir ved en dæmning nogle kilometer fra familiens hjem. I bilen fandt man ligene af alle fire familiemedlemmer samt deres hund, hvilket dog satte gang i flere spørgsmål end der blev besvaret. For nu vidste man godt nok, hvad der var sket med familien, men hvorfor de var havnet i vandet, havde man ingen anelse om. Reservoiret lå afsides vejen, så der var næppe tale om en ulykke. I stedet gik man ud fra, at det var en bevidst handling at køre bilen i vandet, og da det var Masahiro, der befandt sig på førersædet, så var det altså ham, der havde ført bilen og slået familien ihjel. Alt tydede altså på, at man havde at gøre med et selvmord, men om det var et gruppeselvmord eller ej forbliver en gåde. Hele familien var trods alt taget med i bilen, selvom det havde været sent på aftenen, og de befandt sig alle i den med spændte sikkerhedsseler, hvilket indikerede, at de ikke havde forsøgt at slippe ud. Dog var ligene så medtaget, at man ikke kunne bestemme en dødsårsag, så der er også den mulighed, at Masahiros kone, mor og datter havde været bevidstløse, da de befandt sig i bilen. Junko Yamagami havde tilberedt morgenmad til dagen efter, som stod klar hjemme i huset, og dette kunne være et tegn på, at hun intet kendskab havde til sin mands intentioner om at køre familien i døden. Sandheden kommer nok aldrig frem i lyset, og spekulationerne omkring familiens skæbne har derfor floreret siden deres forsvinden.

Hvorfor Masahiro Yamagami ønskede at tage livet af sig selv er der heller ingen, der har kunnet forklare. Han havde ganske vist økonomiske problemer, men intet ud over det sædvanlige, så hvad der fik ham til at tage livet af sig selv og hele sin familie er også et uopklaret spørgsmål.

 

Total Page Visits: 271 - Today Page Visits: 1