Sagen om Kazuyoshi Miura

Sagen om Kazuyoshi MiuraKazuyoshi Miura blev født i 1947 og havde en kort karriere som barneskuespiller i et par film, før han i løbet af sine teenageår udviklede en rebelsk karakter, der blandt andet resulterede i en række mindre forbrydelser såsom tyveri og overfald, før han blev anholdt for brandstiftelse, der førte til, at han blev sendt på en ungdomsanstalt i 7 år. Efter sin løsladelse gik Miura ind i forretningsverdenen og etablerede sit eget firma i 1976. Tre år senere blev han gift med en kvinde ved navn Kazumi, og de to blev forældre året efter. Barnet nåede imidlertid aldrig at lære sin mor at kende, for da Kazumi var med sin mand på en forretningsrejse i USA i 1981, blev de den 18. november overfaldet af en bevæbnet mand på gaden, som valgte at skyde Kazumi i hovedet, mens Kazuyoshi blev ramt i benet. Han overlevede dermed, men hans kone endte i koma og døde et år senere. 

Der lod til at være tale om en tilfældig forbrydelse, men i 1984 kunne et japansk medie dog afsløre, at Kazuyoshi Miura havde tegnet en livsforsikring på sin kone, og at han tilmed havde bedt sin elsker om at slå hende ihjel for ham. Der blev derfor spekuleret i, om Miura havde hyret en lejemorder til at slå sin kone ihjel under deres ophold i USA, hvilket var en teori der blev styrket af det faktum, at Miura selv kun var blevet skudt i benet. Politiet i Los Angeles arbejdede ud fra samme overbevisning, men man kom aldrig på sporet af den ukendte gerningsmand, der havde skudt Miura og hans kone. Der var således ingen håndgribelige beviser i sagen, men den blev alligevel taget op i retten, da Miura blev anholdt for et voldeligt overfald begået før sin kones død, hvorved denne sag om drabsforsøg fungerede som udgangspunkt for ligeledes at få Miura dømt for planlægning af mordet på sin kone. Der var dog ingen beviser, der kunne sætte ham i forbindelse med gerningsmanden, så Miura blev ikke dømt for mordet på sin kone, men modtog i stedet en dom på 6 år for drabsforsøget, men denne blev dog reduceret til 4 år. I 2003 blev han af den japanske højesteret officielt erklæret for uskyldig, og i perioden efter sin løsladelse havde han offentligt kritiseret de japanske medier som han mente kørte hetz imod ham.

I USA var Miura imidlertid stadig under mistanke, så da han i 2008 foretog en forretningsrejse til Nordmarianerne, der er amerikansk territorium, blev han anholdt og sigtet for at stå bag sin kones død. Sagen trak ud, fordi der var debat om Miuras rolle, og hvad han helt nøjagtigt skulle sigtes for, og han nåede derfor at tilbringe mere end et halvt år i politiets varetægt, før han den 10. oktober blev flyttet til et fængsel i Los Angeles. Samme aften blev han dog fundet død i sin celle, hvor han havde begået selvmord ved at hænge sig selv med en trøje. Han blev 61 år. Sagen om Kazumi Miuras død fik derfor til en brat afslutning, men senere kom det frem, at Kazuyoshi Miura var mistænkt for drabet på en anden kvinde – nemlig en af hans forretningspartnere, der blev fundet død i Los Angeles i 1979, hvorefter Miura havde hævet mere end 4 millioner yen fra hendes konto.

Total Page Visits: 106 - Today Page Visits: 2