Tomioka Hachiman-drabet

Tomioka Hachiman-drabet
Nagako og Shigenaka Tomioka

Tomioka Hachiman-drabet

Tomioka Hachiman-helligdommen i Tokyo er en af hovedstadens vigtigste helligdomme, og den er, som navnet antyder, styret af Tomioka-slægten, der i generationer har sørget for at overdrage embedet som overpræst til medlemmer af denne. Shigenaka Tomioka overtog titlen som helligdommens overpræst efter sin far i 1995, men faderen var imidlertid utilfreds med hans engagement og private livsstil, så i 2001 besluttede han sig for at afskedige sin søn og vende tilbage til embedet, før han i 2010 lod Shigenakas storesøster, Nagako, overtage stillingen som overpræst, hvilket ikke just var noget, hendes lillebror bakkede op om, idet hun forinden havde modtaget trusler fra ham, hvilket havde ført til anmeldelser og en politisag.

Det anspændte forhold mellem de to søskende eskalerede den 7. december 2017, hvor Shigenaka mødte op ved Tomioka Hachiman-helligdommen i selskab med sin kone, hvor de bevæbnede med to knive og to sværd ventede på, at Nagako Tomioka skulle dukke op. Hun ankom sammen med sin chauffør klokken 20.25, og lige som hun steg ud af bilen, blev hun angrebet af sin lillebror, der stak hende ihjel med et sværd, mens hans kone angreb chaufføren med en kniv. Han blev stukket to gange, men formåede dog at flygte fra stedet, således at han hurtigt kunne slå alarm, men da politiet kort efter ankom til helligdommen, der nu var et gerningssted, fandt de ikke kun ét, men derimod tre lig på grunden.

Efter at have dræbt sin søster valgte Shigenaka nemlig også at stikke sin kone ihjel, før han tog livet af sig selv, og det tydede derfor på, at de to på forhånd havde planlagt at tage på en selvmordsmission, hvor målet var at myrde Nagako Tomioka. Motivet til dette var muligvis misundelse, fordi Shigenaka Tomioka kunne se, hvordan hans søster både havde den titel, prestige og rigdom, som han selv havde haft, før han blev afskediget af deres far. Med til titlen som overpræst hører nemlig også en høj lønindkomst - især når man styrer en af de mest populære helligdomme i hovedstaden, så grådighed menes også at være en af de drivende kræfter bag forbrydelsen, da det desuden også var dette, der var årsagen til, at Shigenakas far var utilfreds med sin søn.

Efter den opsigtsvækkende hændelse blev Tomioka Hachiman-helligdommen for en tid spærret af for offentligheden, mens efterforskningen stod på, men den åbnede dog op kort tid efter, da det blev konkluderet, at der var tale om en intern søskendestrid, som havde kostet begge parter livet.

 

Total Page Visits: 393 - Today Page Visits: 2