Yukiko Okadas selvmord

Yukiko Okadas selvmord
Yukiko Okada før og efter hendes selvmord

Yukiko Okadas selvmord

Yukiko Okada var 15 år gammel, da hun i 1983 deltog i en sangkonkurrence på japansk TV, hvilket førte til, at hun indgik en kontrakt med pladeselskabet Sun Studios, der i de kommende år sørgede for at gøre Yukiko Okada til et landskendt navn, idet hun allerede i 1984 debuterede med sin første single "First Date". Yukiko blev kendt som Yukko blandt sine fans og vandt samme år titlen som Årets Nye Navn under Japan Records Awards for sin tredje single. I 1984 nåede hun at udgive to albums og tre singler, mens hun i 1985 udgav tre albums og fire singler, ligesom hun dette år fik sin første hovedrolle på japansk TV, hvilket var med til at udbrede kendskabet til Yukiko Okada samt øge hendes popularitet.

Yukiko Okada havde stræbt efter succes, men selvom hun udadtil udstrålede glæde, så var hun indadtil ulykkelig. Så mens hendes karriere var på sit højeste, forsøgte den 18-årige sanger at begå selvmord den 8. april 1986, hvor hun blev fundet grædende i sin lejlighed, som hun netop var flyttet ind i i Tokyo, hvor hun både havde tændt for gassen og skåret sine håndled over. Dog blev dette opdaget i tide, så Yukikos liv dermed blev reddet, da hun omgående blev bragt med på hospitalet.

Yukiko blev dog udskrevet samme dag og bragt med til Sun Studios. Men hendes image var i fare for at blive spoleret, hvis hendes selvmordsforsøg kom frem i lyset, så mens hendes agenter forsøgte at tænke sig frem til, hvordan de skulle dække over dette, valgte Yukiko at tage livet af sig selv, idet hun simpelthen sprang ud fra et vindue og styrtede i døden fra 6. etage. Yukiko ramte et menneskefyldt fortov, hvor en fotograf tilfældigvis var til stede, og han valgte endda at tage et billede af liget, hvilket ovenikøbet blev bragt i medierne den næste dag, hvor nyheden om Yukiko Okadas død førte til stor sorg blandt hende fans - tilmed i en sådan grad, at der opstod en selvmordsbølge kendt som "Yukiko syndromet", hvor man oplevede en stigning i antallet af selvmord blandt unge, som sprang ud fra bygninger for på den måde at følge deres idol i døden.

Yukiko Okada var på ingen måde den eneste kendis, der tog livet af sig selv i 1980'erne, men at hun gjorde det, imens hendes karriere var på sit højeste, chokerede alligevel japanerne, der kendte hende som den smilende og livsglade pige. Selvmordet kunne derfor have været med til at sætte fokus på den mentale sundhed, men dette fejlede man i at gøre, og derfor fik man heller ikke forhindret den nationale selvmordsbølge, som ramte landet et årti senere. Dog er det aldrig blevet opklaret, hvad der fik Yukiko Okada til at begå selvmord. Nogen mener, at hun havde haft en affære med den ældre skuespiller Toru Minegishi, som hun havde spillet over for på TV, mens andre påstod, at hun var blevet inspireret af et andet selvmord - nemlig den 17-årige sanger Yasuko Endo, der ligeledes sprang i døden ti dage forinden. 

Total Page Visits: 95 - Today Page Visits: 1