Zama-seriemorderen

Zama-seriemorderenI 2017 forsvandt i alt 8 kvinder og en enkelt mand på mystisk vis omkring hovedstadsområdet hen over en periode på 2 måneder, og politiet havde ingen anelse om, at alle disse sager var forbundet, før de den 30. oktober mødte op hos den 27-årige Takahiro Shiraishi i byen Zama i Kanagawa-præfekturet og hér fandt et mistænkeligt stort antal kølebokse og frysere, der viste sig at indeholde parterede ligdele tilhørende de ni forsvundne personer, hvis kreditkort og personlige ejendele desuden befandt sig i lejligheden. Shiraishi blev af den grund anholdt og sigtet for 9 drab, og ud fra efterforskningen kunne man konkludere, at disse simpelthen var blevet lokket i en fælde, idet Shiraishi havde indgået selvmordpagter med størstedelen af de afdøde, som han inviterede hjem til sig selv, så han kunne se dem tage livet af sig selv, assistere dem eller tilmed gå i døden sammen med dem.

Den arbejdsløse Shiraishi havde dog ingen intentioner om at begå selvmord, for han havde udelukkende fundet en nem måde at tjene penge på, da han på internettet udså sig kvinder med selvmordtanker, som han kunne berøve, efter de var døde. Fordi der netop var tale om selvmordstruede, var der også mindre risiko for, at deres forsvinden ville blive betragtet som et drab, og politiet antog da også, at nogle af kvinderne var mødtes for at begå selvmord sammen, da man sporerede deres adfærd via mobildata og fandt ud, af de havde befundet sig i samme område. Og derfor ledte man faktisk efter deres lig udendørs. Shiraishi gjorde primært brug af Twitter, hvor han havde op til flere konti, og det var hér han kontaktede og knyttede bånd med folk omkring Tokyo, der alle udviste et ønske om at dø – et ønske som han forstærkede ved at udtrykke forståelse og sågar påstå, at han ligeledes var træt af livet. Det var på denne måde, det lykkedes ham at overtale sine ofre til at tage hjem til ham, hvor de trygt kunne begå selvmord, så de ikke skulle dø alene, men hvad de ikke vidste var, at de slet ikke ville få mulighed for at begå selvmord. I stedet blev de simpelthen dræbt af Shiraishi, som bedøvede dem med sovepiller og alkohol, hvorefter han hang dem eller kvalte dem ihjel, og nogle af kvinderne blev sågar også voldtaget. Efterfølgende sørgede Shiraishi så for at partere ligene, som han opbevarede i kølebokse i sin lejlighed, indtil han fik mulighed for at begrave dem i bjergene, hvilket han aldrig kom til. Da politiet fandt frem til de ni lig, var der faktisk en tom køleboks, som var blevet gjort klar til et tiende offer, så de formåede altså at standse en aktiv seriemorder – tilmed en af de værste i Japans historie.

Det første offer var en 21-årig kvinde fra Kanagawa-præfekturet, der forsvandt den 23. august 2017, kort efter at Shiraishi var flyttet ind i sin lejlighed i Zama. På dette tidspunkt havde han allerede købt de remedier, som han anvendte til at partere ligene med, så han havde på forhånd planlagt at slå folk ihjel, og allerede den 28. august forsvandt det andet offer – denne gang en kun 15-årig pige, som boede i Gunma-præfekturet. Det eneste af Shiraishis mandlige ofre måtte lade livet allerede to dage senere, da en 20-årig fyr fra Kanagawa-præfekturet dukkede op hos ham. Dette var nemlig ikke en, som han fandt frem til på internettet, i stedet fandt den 20-årige mand frem til Shiraishi, fordi han simpelthen var kæreste med det første offer og havde opsporet Shiraishi i sin søgning efter hende. I ren og skær panik valgte Shiraishi at slå ham ihjel, og han valgte efterfølgende at indstille drabene i en kort periode, indtil han genoptog disse et par uger senere. 

Den 16. september forsvandt en 19-årig kvinde fra Saitama-præfekturet nemlig, og fem dage senere var det en 26-årig kvinde, som også boede i Saitama-præfekturet. De kommende seks dage forsvandt to 17-årige piger fra henholdsvis Fukushima-præfekturet og Saitama-præfekturet, og herefter holdt Shiraishi så en pause igen, før han atter genoptog drabene den 18. oktober, hvor offeret var en 25-årig kvinde fra Kanagawa-præfekturet, mens det sidste offer blev en 23-årig kvinde fra Tokyo, der forsvandt den 23. oktober. Hun blev også nøglen, som endte med at løse mysteriet om de forsvundne personer, for da hun blev meldt savnet af sin bror, kunne han sammen med en veninde fortælle politiet om den Twitter-profil tilhørende Shiraishi, som det sidste offer havde chattet med, før hun forsvandt, og da man på overvågningsbilleder kunne se, at hun mødte med Shiraishi ved en station nær hans hjem, antog man ham for at være manden bag Twitter-profilen. Dette blev bekræftet den 30. oktober, hvor broderen og veninden tog kontakt til Shiraishi på Twitter og på den måde fik lokket ham ud fra sin lejlighed, så politiet kunne infiltrere denne, og det var på dette tidspunkt, man altså fandt frem til de ni lig og dermed opklarede sagen om de forsvundne personer.

Ifølge Shiraishi selv var motivet sex, hvilket også var grunden til, at han gik efter kvinder. Han påstod, at han blot ønskede at dyrke sex med kvinder uden at skulle bekymre sig om at score dem og være nervøs for at blive afvist, men det forklarede ikke, hvorfor han også valgte at dræbe dem. Det kunne muligvis være, fordi han var bange for at blive anmeldt, men han kunne i sidste ende blot have ladet kvinderne tage livet af sig selv. I stedet valgte han altså at dræbe dem, og det faktum, at der var penge involveret gjorde blot, at røveri blev inkluderet i sigtelserne imod ham. Takahiro Shiraishi blev i 2020 dømt til døden.

 

Total Page Visits: 101 - Today Page Visits: 1