Den 14. august 1980 klokken 13.50 skete en af de værste stenskredsulykker i Japans historie, da et klippestykke rev sig løs fra toppen af Fuji-bjerget og satte gang i en lavine af sten, mens hundredvis af mennesker var i gang med at bestige det midt under den årlige bjergbestigningssæson. Ulykken skete sågar på Yoshida-ruten, der er den mest populære af de fire vandreruter på Fuji-bjerget, og hér endte 12 mennesker med at blive dræbt, mens yderligere 29 blev såret, da snesevis af sten med en diameter på op til 2 meter kom ramlende ned fra oven.
Stenskreddet skete uden varsel, så folk havde ikke tid til at reagere, idet mange hverken så eller hørte noget, før det var for sent, men lyden af skrig fungerede dog som alarm for dem, der befandt sig længst nede på bjerget, hvor færrest derfor omkom, mens majoriteten af de dræbte befandt sig nær toppen, hvor dødsårsagen for de flestes vedkommende var et smadret kranium. Det sidste klippestykke standsede først efter 2 kilometer, og alarmberedskabet gik omgående i aktion, da man fik kendskab til ulykken. Men eftersom denne skete på et bjerg uden veje, var det svært at fragte den nødvendige hjælp frem til de nødlidte, og mange af de sårede måtte derfor vente på at blive hjulpet ned, så de kunne modtage behandling.
Dette er en af de værste dødsulykker på Fuji-bjerget, og umiddelbart efter gik man i gang med at sikre vandreruterne ved blandt andet at opsætte hegn og nedgrave bjælker, som skal være med til at holde store klippestykker fast, ligesom man siden har foretaget eftersyn af de løse sten, der udgør en mulig fare. Det er dog umuligt at holde bjerget fri for stenskred, så der er ligeledes blevet opsat skilte, der beder folk om selv at være opmærksomme.