
Tyfonen Nancy begyndte som en tropisk cyklon over Stillehavet den 6. september 1961, hvor den befandt sig over Marshalløerne. Den 8. september opnåede stormen tyfonstatus, og i de kommende dage satte den kursen mod Ryukyu-øerne, som den bevægede sig langs med, da den skiftede retning og i stedet fortsatte mod de japanske hovedøer, som den ramte den 16. september, da den gik i land over Shikoku. Tyfonen fortsatte videre over Honshu og derefter det japanske hav, hvorfra den fortsatte nordpå over Hokkaido, før den den 18. september døde ud over Det Okhotske Hav. Tyfonens bane strakte sig således over 8113 kilometer, hvilket var det længste man hidtil havde målt.
Den højeste vindhastighed blev i Japan målt til at være 75 meter i sekundet, men imens tyfonen befandt sig over Stillehavet, havde man målt denne til at være 95 meter i sekundet, hvilket desuden gjorde Nancy til den hidtil kraftigst målte tyfon nogensinde, selvom målingen menes at være fejlagtig. Med et lufttryk på 890 hPa blev Nancy betegnet som en supertyfon, så i Japan forberedte man sig derfor på det værste, da tyfonen ramte Muroto, og den er derfor også kendt som den anden Muroto-tyfon, idet den første ramte i 1934.
Denne gang var skaderne dog ikke lige så omfattende som i 1934, selvom Nancy førte til store ødelæggelser. Osaka blev eksempelvis ramt af oversvømmelser, hvilket var tilfældet i store dele af Kansai-regionen, hvor man blev værst påvirket. Dog var man i 1959 blevet ramt af den værste tyfon i efterkrigstiden, hvilket man havde taget ved lære af, idet man blandt andet havde sikret diger og kystområder, så der eksempelvis ikke var nogen dødsfald som følge af stormflod. Ikke desto mindre endte 202 mennesker med at miste livet, mens over 15.000 huse blev totalskadet. Både vind og vand førte nemlig til, at mange bygninger styrtede sammen eller blev skyllet væk, og det samme gjorde flere hundredvis af veje og broer - også følge af de mere end 1000 jordskred, der blev udløst af tyfonen.
Baseret på dennes styrke slap Japan dog relativt billigt fra Nancy, som derfor blev et eksempel på, hvordan man var begyndt at forberede sig og gardere sig mod tyfoner, som herfra ikke skabte lige så meget ravage, som de før i tiden havde gjort.