Bjørneangrebet på Fuppushi-bjerget

Bjørneangrebet på Fuppushi-bjerget
En artikel om hændelsen

 

Bjørneangrebet på Fuppushi-bjerget

Den 4. juni 1976 var seks mænd taget til det 1.102 meter høje Fuppushi-bjerg på Hokkaido for at høste bambus, da de blev angrebet af en brun bjørn, som formåede at såre den ene af mændene, inden den blev jaget på flugt. Den 45-årige mand blev bragt på hospitalet, men allerede dagen efter blev endnu en mand angrebet af en bjørn på Fuppushi-bjerget - denne gang en 53-årig mand, som også formåede at slippe levende fra hændelsen, da bjørnen blev jaget bort af et af hans familiemedlemmer, som var med ham ude for at samle planter. Eftersom man mente, at de to angreb var blevet udført af den samme bjørn, blev et hold jægere senere på dagen sendt ud for at skyde denne, men desværre nåede de ikke at finde frem til den, før den fik krævet menneskeliv.

Den 9. juni var 11 personer fra fire familier nemlig taget ud for at høste bambus på Fuppushi-bjerget, da tre mænd på henholdsvis 58, 54 og 26 år ikke vendte tilbage fra deres tur som aftalt. Den 54-årige mands søn tog derfor ud for at lede efter dem og fandt i den forbindelse frem til den 26-årige mand, som lå såret på skovbunden. Han blev straks bragt på hospitalet, mens myndighederne blev alarmeret, hvorpå eftersøgningen efter de to andre mænd gik ind. Men den 54-årige mand blev desværre fundet død, idet alle tre mænd var blevet angrebet af en bjørn, der med stor sandsynlighed var den samme, som man havde været på udkig efter i dagene forinden.

Umiddelbart efter ligfundet lykkedes det at få opsporet bjørnen, som omgående blev skudt og dræbt, og man kunne derfor kun håbe på, at den 58-årige mand stadig var i live et sted på bjerget. Men også han blev fundet død, så bjørnen altså nåede at tage livet af to mennesker, eftersom den 26-årige mand overlevede angrebet. Der var tale om en hunbjørn med en højde på 1,7 meter og en vægt på 200 kilo. Det vides ikke, hvorfor den valgte at gå til angreb på mennesker, men den følte sig muligvis generet af forøget aktivitet på sit territorium, fordi der på dette tidspunkt var mange, som søgte ud i naturen for at høste bambus og spiselige planter.

Total Page Visits: 179 - Today Page Visits: 1