Canadian Pacific Air Lines Flight 402

Canadian Pacific Air Lines Flight 402
BOAC Flight 911 gør klar til at lette bag vraget af Canadian Pacific Air Lines Flight 402

 

Canadian Pacific Air Lines Flight 402

Den 4. marts 1966 lettede Canadian Pacific Air Lines Flight 402 fra Hong Kong med retning mod Tokyo. Ombord på flyet befandt sig i alt 72 mennesker  i skikkelse af 62 passagerer og 10 besætningsmedlemmer. Det meste af turen foreløb uden problemer, men da flyet gjorde klar til at lande i Haneda Lufthavn i Tokyo, blev det imidlertid sat til at vente på grund af dårlig sigtbarhed, og flyet cirkulerede derfor rundt i luften i omkring en time, før man efter en forgæves landing valgte at sætte kursen mod Taiwan i stedet. Da piloten informerede om dette over radioen, fik han dog at vide, at vejrforholdene i lufthavnen var blevet bedre, og han besluttede sig derfor for at gøre et nyt forsøg.

Klokken havde passeret 20.00, da flyet på ny lagde an til landing, men pludselig foretog flyet et drastisk dyk, og det ramte jorden 850 meter fra landingsbanen, hvorved landingshjulene kolliderede med en projektør, således at piloten mistede kontrollen over flyet, der som konsekvens brød i brand og først standsede, da det ramlede mod en vandbarriere. Kun 8 mennesker overlevede styrtet, hvilket vil sige at 64 omkom. Selvom den dårlige sigtbarhed tilsyneladende spillede en rolle under landingen, så pegede efterforskningen af flystyrtet dog på, at ulykken primært skyldtes en pilotfejl.

Dette var den anden ud af fem flyulykker i Japan i 1966, og mindre end 24 timer senere ville den tredje ulykke ske, da BOAC Flight 911 lettede fra samme lufthavn og styrtede ned nær Fuji-bjerget. Mens journalister var til stede i Haneda Lufthavn for at filme vraget af Canadian Pacific Air Lines Flight 402 på landingsbanen, kunne man faktisk se BOAC Flight 911 gøre klar til at lette i baggrunden, og ingen kunne på det tidspunkt vide, at den samme tragedie ville overgå dette fly.

Total Page Visits: 723 - Today Page Visits: 1