Togkollisionen ved Tsuchiura station

Togkollisionen ved Tsuchiura station
Et billede taget efter ulykken

Togkollisionen ved Tsuchiura station

Den 26. oktober 1943 ankom et fragttog med 41 vogne til Tsuchiura station nord for Tokyo. På grund af en signalfejl blev toget dog ført over i det forkerte spor, hvilket resulterede i en kollision med et andet fragttog, da dette ankom til stationen klokken 18.51. Man kunne derfor ikke nå at slå alarm, før et andet tog ankom blot tre minutter senere, og da der denne gang var tale om et passagertog, førte det til en enorm katastrofe, da dette kolliderede med det andet fragttog, som var væltet og derfor blokerede for skinnerne.

Passagertoget blev nemlig afsporet ved Sakuragawa-broen, hvorfra flere vogne faldt ned - heriblandt den fjerde vogn, som landede i Sakuragawa-floden, hvor flere passagerer druknede. Andre døde imidlertid også, da vognene væltede rundt og blev ødelagt, men eftersom ulykken skete under Anden Verdenskrig, så blev denne udsat for censur, og det vides derfor ikke med sikkerhed, hvor mange folk der mistede livet, eftersom tallet spænder fra 57 til 128 ofre. Generelt ligger antallet af ofre omkring 100 personer.

Blandt de overlevende var sangeren Kyu Sakamoto, der var et barn på dette tidspunkt. Han ville blive blandt de mest ikoniske sangere i efterkrigstidens Japan, men omkom dog i Japans værste flystyrt i 1985.

Total Page Visits: 79 - Today Page Visits: 1