Yoshikazu Suzukis forsvinding

Yoshikazu Suzukis forsvinding
Yoshikazu Suzuki og Fantasy

Yoshikazu Suzukis forsvinding

Yoshikazu Suzuki var en japansk forretningsmand, der specialiserede sig i at optræde med heliumfyldte balloner, som han fløj rundt med, når han blandt andet gav koncerter, idet hans primære beskæftigelse var musiker. I forbindelse med Japans økonomiske krise i slutningen af 1980'erne gik Suzuki dog konkurs, så han blev nødt til at tjene penge på alternativ vis. Dette fik ham til at tilbyde flyveture i en kurv påsat heliumfyldte balloner, hvilket foregik i 1989 under en gigantisk udstilling i Yokohama ved navn Yokohama Exotic Showcase ´89, hvor Suzuki egentlig havde åbnet en restaurant. Men for at tjene ekstra valgte han altså at tilbyde folk en oplevelse ud over det sædvanlige ved at anbringe dem i en ballonkurv, der kunne bære dem flere meter op i luften. Kurven var nemlig bundet fast til et reb, så den ikke kunne flyve væk.

Suzuki skiftede jævnligt hverv i forsøget på at tjene penge, og for at gøre opmærksom på sig selv som entertainer valgte han at lave noget af et stunt den 17. april 1992, hvor han simpelthen besluttede sig for at foretage en længerevarende flyvetur med fire heliumfyldte balloner, der endte med at bringe ham op i 5 kilometers højde. Suzuki var forbundet til ballonerne med et seletøj, og med sig havde han sandsække, som han kunne smide for at stige til vejrs. Til sidst blev han dog nødt til at skære en ballon fri, så han i stedet kunne dale til jorden, hvor han styrtede mod et tag i et boligområde i Tokyo - 24 kilometer fra det sted, han var begyndt sin flyvetur. Suzuki slap dog uden men, og hele hændelsen blev dækket på TV, hvorved Suzuki blev kendt som Fuusen Ojiisan, hvilket kan oversættes til Onkel Ballon.

Efter sit populære stunt i april havde Suzuki dog fået lyst til mere, så senere på året besluttede han sig for at kreere en hel klase af balloner, som han påsatte en kurv, så han i denne kunne flyve hele vejen over Stillehavet til USA. Dette er imidlertid en tur på flere tusinde kilometer, så dette ville myndighederne ikke tillade, da de mente, at det var for farligt. Men den nu 52-årige Yoshikazu Suzuki var ligeglad, så den 23. november steg han til vejrs i konstruktionen kaldet Fantasy, der bestod af en stor klynge hvide balloner omkranset af mindre farvede af slagsen. Både medier og forskere var til stede ved Biwa-søen i Shiga-præfekturet, hvor turen mod himlen begyndte, hvorved dette blev dokumenteret, for Suzuki skulle officielt bare have foretaget en prøveflyvning, da han pludselig valgte at kappe forbindelsen til jorden klokken 16.20.

Med sig havde Suzuki en mobiltelefon, så han hver time kunne ringe til sin familie, ligesom han holdt medierne underrettet om sin tur. Næste morgen var imidlertid sidste gang man hørte noget til Suzuki, som det herfra ikke var muligt at komme i kontakt med, idet han var drevet ud over Stillehavet, hvor der ikke var noget mobilsignal. Suzuki kunne dog sende et SOS-signal via en radio om aftenen den 24. november, hvorefter et redningsfly blev sendt i luften for at opspore ham. Flyet fik ganske vist lokaliseret Suzuki, men han valgte imidlertid at signalere, at han ikke havde brug for hjælp. Alligevel valgte flyet at følge efter Fantasy, indtil kort før midnat, hvor redningsmissionen blev afbrudt. Suzuki drev herpå videre, hvilket samtidig var sidste gang, han blev set i live. Hverken han eller Fantasy blev nogensinde spottet igen, så det er uvist, hvad der skete med Suzuki, men han styrtede højst sandsynligt i havet, hvor han endte med at drukne. Dette skete efter alt at dømme, fordi ballonerne mistede helium, hvis de da ikke fik revet sig løs, for Suzuki havde både mad og ilt med sig, så han på den måde kunne holde sig i live under flyvningen. Selvom Suzukis skæbne forbliver et mysterium, så betragtes han dog som en vovehals, hvis stunt gik galt.

Total Page Visits: 249 - Today Page Visits: 1