Grøn fasan

Grøn fasanDen grønne fasan er Japans nationalfugl og lever vildt på tre af landets fire hovedøer: Honshu, Shikoku og Kyushu, hvor deres leveområder og adfærd er noget nær identisk med den almindelige fasans. Grundet fuglenes udbredelse er det derfor også tilladt at jage dem, hvilket foregår i vinterhalvåret. Dog må hver jæger kun skyde to hanner om året, mens hunnerne har status som værende fredet. Før i tiden var grønne fasaner begrænset til Japan, men de er siden blevet introduceret på Hawaii, hvor manglen på rovdyr har været med til at sikre deres udbredelse. På trods af navnet er det desuden kun han-fasanerne, der har grønne farver, for præcis som med den almindelige fasan, så er hunnerne brune, mens hannerne derimod kun har brune hale- og vingefjer. Deres kroppe er til gengæld grønne, deres hoved er blåt, og så er kindposerne mere markante end hos den almindelige fasan.

Hvorvidt den grønne fasan er en underart af den almindelige fasan er dog fortsat omdiskuteret, men den grønne fasan har selv tre underarter. Det er desuden muligt at krydse grønne fasaner med både almindelige fasaner og guldfasaner under opdræt. Præcis som alle andre fasanfugle, så lever grønne fasaner mest på jorden, hvor de spiser frø, insekter og orme.

I og med at den grønne fasan er Japans nationalfugl, så kan den også betragtes for at være Japans nationaldyr, selvom man ikke officielt har et. Af samme grund er der nogen, der fejlagtigt anser den japanske makak for at være Japans nationaldyr til trods for at dette ikke er tilfældet. Endnu flere tror desuden, at den japanske trane er Japans nationaldyr, fordi der findes en udbredt overbevisning om, at det er Japans nationalfugl, selvom det i virkeligheden er Kinas nationalfugl.

 

Total Page Visits: 1138 - Today Page Visits: 1