Kakigori

KakigoriKakigori er den japanske udgave af slushice. Der er nemlig tale om smagløs frossen vand, der kværnes i stykker og toppes med diverse smagsforstærkere såsom sirup, saft eller sødemidler, der bliver suget ind i isen, der således får smag. Kakigori adskiller sig dog fra almindelig slushice, idet isen er meget fin, så den mere minder om pulversne, hvorved det er muligt at forme den, og så skal den desuden spises med ske som en slags isdessert. Kakigori er selvsagt mest populært at nyde om sommeren, hvor man kan købe dem i kopper på gader eller på restauranter, hvor de typisk serveres i skåle eller glas med diverse pynt. Det er dog også muligt at købe kakigori i visse butikker. Præcis som med almindelig is, så findes der et utal af smage, som man kan få tilsat sin kakigori, hvilket inkluderer alt fra jordbær og citron til japanernes favorittilsætningsmiddel: grøn te.

Nogen foretrækker, at isen bliver mere sødlig i sin smag, og derfor er det nu blevet udbredt at overhælde den med kondenseret mælk, hvilket samtidig binder isen sammen og giver den en mere flødeisagtig konsistens. Denne type kakigori anvendes blandt andet i en populær dessert kaldet Shirokuma, der direkte oversat betyder Isbjørn, hvor isen nydes med tilbehør, der inkluderer frugter og rosiner, som placeres således, at selve isen ligner et hoved fra en isbjørn.

 

Total Page Visits: 212 - Today Page Visits: 1