Namagashi

Namagashi er en type japansk konfekt, der er kendetegnet ved at have en høj fugtighed, så de derfor ikke kan holde sig særlig længe og derfor bør nydes straks frem for at blive opbevaret over længere tid. Namagashi er nemlig fremstillet af friske råvarer såsom bønnepasta, syltetøj og frugter, men det dominerende element er som regel en meget formbar dej fremstillet af rismel, der nogle gange kan være tilsat farvestof, så namagashi generelt kan sammenlignes med marcipankonfekt i Vesten, idet namagashi er kendetegnet ved at være meget farverige og detaljerige. At fremstille namagashi er således et slags håndværk, hvor man først og fremmest lægger vægt på æstetikken, når man fremstiller konfekt i alle mulige udgaver.

At nyde namagashi er således også forbundet med en grad af æstetik, så namagashi nydes typisk i forbindelse med den japanske teceremoni, eller generelt bare som et spiseligt element, når man får serveret te i Japan, hvor de sødlige namagashi fungerer som et modspil til den bitre te. Namagashi kan serveres stykvis på beværtninger sammen med te, men ellers kan de også købes i pakker, der typisk er gennemsigtige, så man virkelig kan nyde synes af de små kunstværker. Namagashi er dermed populær som eksempelvis værtindegave. Selvom der som sådan er kreativ frihed under fremstillingen af namagashi, vil man desuden opleve, at der ofte er blevet taget udgangspunkt i naturen, så namagashi forestiller årstidens blomster og blade. Namagashi er ydermere små stykker, der sagtens kan spises i én bid, men i stedet for at bruge fingrene er det normalt, at man benytter en lille pind, så man undgår at få fedtede fingre.

Total Page Visits: 220 - Today Page Visits: 1