Onigiri

OnigiriEn onigiri er japanernes svar på en rugbrødsmad. Der er nemlig tale om et let mellemmåltid bestående af en af klump kogte ris, der typisk er tilsat krydderier med en kerne af grøntsager eller kød fra enten fisk eller skaldyr. For at gøre en onigiri nemmere at spise vil de som regel også have et stykke tang på ydersiden, som man kan holde på, så man på en måde undgår at få fedtede fingre, idet det er meningen, at de skal spises med hænderne. Onigiri er ikke en type sushi, eftersom risene ikke er marineret i eddike, hvilket er det, der kendetegner sushi. Uden for Japan er onigiri også kendt som risboller eller riskugler, men som regel er de faktisk trekantede i deres form, så de kan stilles på en flade, ligesom formen gør det nemmere at tage den første bid.

Onigiri opstod oprindeligt som simple kugler af ris kaldet tonjiki og var blandt andet populære som madpakker for folk på farten, og nu om dage er de altså igen endt med at blive en populær snack for folk, der skal have stillet den lille sult. Onigiri sælges nemlig hos alle købmænd og supermarkeder, hvor de er et fast sortiment i køledisken, og så kan man tilmed også købe dem i salgsautomater. Onigiri er ikke så udbredt på restauranter, men der findes dog spisesteder, der specialiserer sig i onigiri som take-away.

Total Page Visits: 317 - Today Page Visits: 1