Taiyaki

Taiyaki er en type imagawayaki, der dog har form som en fisk - helt præcist en guldbrasen, hvilket er en populær fisk i det japanske køkken, men der findes også en version formet som en guldfisk kaldet gingyoyaki. Ligesom med almindelige imagawayaki, så fremstilles taiyaki i en speciel pande med identiske fiskeforme med spejlvendte udgaver på den ene side. Efter at have hældt dej i disse forme, tilsætter man fyld i halvdelen af disse, før dejen på den modsatte side trækkes op fra sin form og anbringes oven på den anden, så man altså får et fiskemønster på begge sider. Dog findes der også vaffeljern, der gør tilberedningen noget nemmere. Dejen vil fusionere og blive fast, så fyldet ikke ryger ud.

Den mest populære type fyld er rød bønnepasta, men herudover kan man også anvende chokolade, marmelade og sågar ost. Taiyaki er populær som gademad og sælges blandt andet under festivaler, hvor det primært er børn, man ser spise taiyaki, men eftersom de findes med forskelligt fyld, er de populære blandt alle aldre.

At denne type imagawayaki lige netop er formet som en guldbrasen skyldes, at fisken engang var en luksusspise i Japan, og derfor valgte en mand ved navn Seijiro Kobe i 1909 at sælge imagawayaki formet som guldbrasener for at give almindelige folk mulighed for at spise guldbrasen. Siden er taiyaki blevet udbredt til hele Japan, og det er i dag den mest populære variant af den almindelige imagawayaki, hvilket ikke mindst skyldes, at taiyaki findes i vidt forskellige udgaver. Nogen benytter dem sågar som vaflen til en vaffelis, hvor isen stikker op fra fiskens åbne mund.

Total Page Visits: 443 - Today Page Visits: 2