Tamagoyaki

Tamagoyaki

Tamagoyaki betyder direkte oversat "stegte æg" og er sådan set den japanske udgave af en klassisk omelet. Den japanske omelet er dog ofte kendetegnet ved at have form som en roulade og serveres oftest i skiver, så disse nemt kan indtages med brug af spisepinde eller serveres som tilbehør i madpakker eller som topping på sushi. Præcis som med en almindelig omelet laves tamagoyaki ved, at man pisker et bestemt antal æg, så æggehviden og æggeblommerne dermed blandes sammen til en flydende masse, der dog krydres med forskellige ingredienser såsom sojasovs, mirin eller sukker.

En sjat af den færdige æggemasse hældes i et tyndt lag på en firkanten stegepande, hvor varmen vil få den til at antage en gylden farve, samtidig med at den vil hærde, således at man med brug af spisepinde kan foretage tre rulninger og anbringe dejen i den ene side af panden, mens man på resten af panden hælder endnu en sjat af den flydende æggemasse ud, hvilket den færdige omelet rulles oven i, så denne altså hele tiden vokser i størrelse. Når omeletten er færdig har den således form som en roulade og er ligeledes kendetegnet ved at have et spiralmønster, når den skæres ud. 

Total Page Visits: 111 - Today Page Visits: 1