Amabie

Amabie

Amabie er en yokai, der ofte bliver beskrevet som en havfrue med et fuglehoved. Generelt minder amabie dog ikke rigtig om en havfrue, bortset fra at det er normalt at portrættere den med langt hår. Kroppen er nemlig kompakt og skællet, mens amabie desuden er kendetegnet ved at have tre finder, som den både kan svømme med og gå på. Det eneste fugletræk er sådan set et lille næb, så overordnet set er der tale om en skabning, der ikke rigtig minder om nogle rigtige væsner, og dermed er amabie også en af de mere genkendelige yokai, netop fordi den er i besiddelse af specielle og faste karaktertræk, der har gjort det muligt at foretage skildringer med begrænsede afvigelser. Nu om dage er man dog af den forestilling, at en amabie er yderst farverig, selvom der ikke er enighed om, hvilke farver den besidder.

Legenden om amabie opstod i 1846, hvor et levende eksemplar tilsyneladende blev spottet nær kysten på Kyushu, hvor den tilmed præsenterede sig som en amabie på japansk og desuden overleverede en spådom om, at området ville opleve en god høst i de kommende seks år. Hvis nogen skulle blive ramt af sygdommen, bad amabien desuden om, at man skulle tegne en tegning af den og vise denne til folk, hvilket åbenbart ville kurere dem. Et vidne tegnede derfor amabien, der altså ikke lignede noget væsen, man havde kendskab til, og historier om den besynderlige skabning blev således spredt sammen med billederne af den.

Grundet profetien om en god høst og evnerne til at kurere sygdom, siges en amabie derfor at være godt godt tegn, og det er dermed også en yokai, man gerne vil støde på. Dette kan muligvis være forklaringen på, at man siden har forsøgt at pynte på dens udseende med farver for at gøre den mere tiltrækkende frem for skræmmende. Det vides dog ikke, om der kun eksisterer en enkelt amabie, eller om der findes flere. 

Total Page Visits: 9 - Today Page Visits: 1