Bake-kujira

Bake-kujira

Bake-kujira - også kendt som hone-kujira, er en yokai, der bedst kan beskrives som en spøgelseshval. Der er nemlig tale om et enormt hvalskelet, der lever i havet, hvor det svømmer rundt, selvom det altså ikke er besiddelse af hverken organer, kød, muskler eller hud. Man er heller ikke i stand til at komme i kontakt med en bake-kujira, idet harpuner flyver lige igennem den, selvom vand derimod preller af på den, hvilket antyder, at der trods alt er tale om en fysisk skabning.

Bake-kujira ses typisk i selskab med mystiske fisk og fugle, når den stiger op til overfladen og skræmmer fiskere til søs. Det siges tilmed at bringe ulykke, hvis man ser en bake-kujira, da den forbander mennesker for at have udført hvalfangst. Af den grund er der muligvis tale om et spøgelse af en død hval, som blev offer for hvalfangst, eller muligvis en kombination af skeletterne fra flere døde hvaler, der har forenet sig grundet en fælles vrede mod mennesker. I den oprindelige myte var der dog tale om skelettet fra en bardehval.

Hvis man ser en bake-kujira, vil man blive ramt af sygdom, men det kan også ske, at ens hjemegn vil opleve epidemier og andre katastrofer såsom hungersnød.

Total Page Visits: 8 - Today Page Visits: 1