Gomagi

Gomagi

Gomagi er en træpind, som man kan ofre ved templer, hvor disse senere vil blive brændt under en ceremoni, hvorved energien vil drive hinsides den fysiske verden. Gomagi kan således betegnes som et spirituelt kommunikationsmiddel, og derfor findes der to udgaver, der er tiltænkt henholdvis guderne og ens forfædre. På en gomagi kan man nemlig skrive sine ønsker til enten guderne eller ens forfædre i håb om, at disse vil blive hørt og således opfyldt, hvis de altså mener, at man gør sig fortjent til dette. For buddhister er det derfor vigtigt at pleje relationen til både guderne og ens forfædre, så man altid kan regne med deres støtte, hvis man får brug for den. Af samme grund kan man også dedikere en gomaki til ens forfædre ved at skrive en bestemt slægtnings navn på pinden, så denne fungerer som en ofring eller spirituel hilsen til vedkommende, hvorved relationen styrkes.

Gomagi er altså et redskab, der benyttes i ritualer af religiøse mennesker, men ikke-troende kan også sagtens benytte sig af gomaki, hvis de får eller erhverver sig en sådan ved et tempel. Man kan skrive på hvilket som helst sprog, og ønske sig alt, selvom det er mest almindeligt at skrive ønsker som succes, rigdom, et godt helbred, verdensfred og lignende, og derfor er sådanne ønsker som regel allerede skrevet på nogle gomaki, så man derfor ikke behøver at skrive på dem. Man skal dog ofte skrive sit navn og nogle gange også sin alder på en gomaki, hvor man også kan vælge at skrive andre folks navne og således fortage et ønske på deres vegne.

Når et tempel har samlet nok gomagier, vil disse blive bundet sammen i små bunder og stablet, inden der vil blive sat ild til dem, for først når pindene bliver brændt, vil beskederne på dem blive sendt til det hinsides, hvor tiden vil vise, om de er blevet hørt og opfyldt.

Total Page Visits: 12 - Today Page Visits: 1