Kasha

Kasha

Kasha er en type yokai, der ifølge legenden sørger for at bringe døde mennesker til helvedet, hvis de har levet en syndig tilværelse. Det er dog ikke den døde persons ånd, men derimod liget, som en kasha transporterer til helvedet. Dette vil sige, at en kasha typisk dukker op til begravelser og snupper liget, før det kan nå at blive brændt eller begravet, men hvis den døde krop alligevel skal i jorden, så kan en kasha godt finde på at vente og i stedet grave liget op senere hen, hvorved de efterladte altså vil finde en åben grav, og så er de som regel klar over, at det er fordi, deres kære er blevet sendt til helvedet.

En kashas sande form siges at være et stort kattelignende monster, og derfor kan man nemt forveksle dem med andre typer af yokai, der ligeledes ligner katte, men kasha adskiller sig fra disse, da den tilsyneladende skulle være omgivet af flammer – kasha betyder nemlig “ildvogn”. Til dagligt forklæder en kasha sig dog som en almindelig huskat, så den kan vandre ubemærket rundt blandt mennesker og overvåge begravelser, før den forvandler sig til sin virkelige form og slår til. For at beskytte et lig fra en kasha, kan man derfor vælge at foretage en begravelse to gange, hvor man den første gang anvender en tom kiste, men det siges også, at man ved at placere et barberblad på kisten kan holde en kasha væk.

Grundet myten om Kasha findes der endnu overbevisninger om, at katte ikke må komme i nærheden af kister i Japan, mens det betragtes som et dårligt tegn at se en kat ved en begravelse.

 

Total Page Visits: 397 - Today Page Visits: 1