Teke Teke

Teke Teke

Teke Teke er navnet på en moderne japansk myte i skikkelse af en ung kvinde, som har mistet det nederste af sin krop, efter hun blev kørt over af et tog. Den øverste del af hendes krop fortsatte imidlertid med at fungere og leve videre som en ond ånd, og det siges nu, at denne hjemsøger de japanske gader, hvor kvinden slæber sig henover asfalten med sine hænder, hvilket efter sigende skulle skabe den teke-teke-lyd, som har lagt navn til hende.

Skulle man risikere at støde ind i Teke Teke, så vil hun jagte en og sørge for, at man lider samme skæbne som hende - altså vil hun skære en over og herpå stjæle ens underkrop. Dette gør hun med brug af et redskab, såsom en sav eller et segl, som hun tilsyneladende slæber rundt på. Teke Teke har vænnet sig til at gå rundt med brug af sine arme, så hun er i stand til at løbe på disse, så selvom man prøver at stikke af, vil hun for det meste fange en til sidst.

Teke Teke beskrives ofte som en kvinde, men i visse versioner er der også tale om en ung mand. Grunden til at hun/han faldt ned på togskinnerne varierer desuden også, idet der i nogle fortællinger er tale om en ulykke, mens der i andre er tale om et selvmord. Den mest populære version handler om den fiktive pige Reiko Kashima, der begik selvmord ved at springe ud foran et tog på Hokkaido. Selvom hun mistede sin underkrop overlevede hun dog, og hun slæbte sig herefter hen til den nærmeste station, hvor hun imidlertid ikke modtog nogen hjælp og derfor døde. Når man hører historien om Reiko Kashima vil der efter sigende gå noget tid, før man selv møder hende, og hun vil da stille en gåde, som man skal løse, medmindre man vil miste sin underkrop. 

 

Total Page Visits: 761 - Today Page Visits: 1